Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΜΑ «Θα σας κάψω όλους» – Ποιος είναι ο 58χρονος που έφτασε μέχρι τον Άγνωστο Στρατιώτη

04.10.2021 | 16:24 Eνσωμάτωση

Οι Εύζωνες που έχουν υπηρεσία στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη προσπαθούν να μείνουν συγκεντρωμένοι. Μπροστά τους, πάνω στο πεζοδρόμιο έχει ανέβει ένα αγροτικό αυτοκίνητο, με τον οδηγό του να βγαίνει και να απειλεί πως θα προκαλέσει έκρηξη…

Οι σκηνές στο κέντρο της Αθήνας με περαστικούς να ρωτούν και να απαθανατίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τις εικόνες, η επέμβαση του ειδικού κλιμακίου της αστυνομίας μαζί με την επιστολή του δράστη και τις μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνωρίζουν εδώ και χρόνια, ξετυλίγουν το κουβάρι της πρωτοφανούς υπόθεσης που εκτυλίχθηκε κάτω από τη Βουλή.

Όλα ξεκινούν λίγο μετά τις 09:30 το πρωί. Ο 58χρονος αγρότης ανεβάζει το όχημά του από τη λεωφόρο Αμαλίας πάνω στο πεζοδρόμιο και αρχίζει να φωνάζει ότι θα βάλει φωτιά. Οι πρώτοι αστυνομικοί που σπεύδουν τον ακινητοποιούν και βρίσκουν μέσα στο αγροτικό ένα αεροβόλο, άδεια μπιτόνια με οσμή βενζίνης, ένα μπιτόνι με νερό και μια φιάλη υγραερίου.

Ο 58χρονος είχε γράψει στο αγροτικό του πως είναι ιστοριογράφος, πως οι Τούρκοι κυβερνούν την Ελλάδα και πως έχει τις αποδείξεις, με τις λέξεις λαϊκό δικαστήριο να διακρίνονται πάνω από την αριστερή ρόδα του οχήματος.

Σε κατάσταση σύγχυσης μεγαλόφωνα απειλούσε: «Θα σας κάψω όλους!»

Με συνοπτικές διαδικασίες ο 58χρονος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως πρόκειται για έναν αγρότη, που κατάγεται από το χωριό Άγιος Φλώρος στη Μεσσηνία.

Στενοί συγγενείς και συντοπίτες του, μιλούν στο LIVE NEWS και τονίζουν ότι τα προβλήματά του άρχισαν όταν δεν κατάφερε να χτίσει μέσα στο οικόπεδό του.

Συγγενείς του 58χρονου προσπαθούν να αναδείξουν ακόμα ένα θέμα, μέσα από τα όσα έγιναν το πρωί. «Αυτό που θα έπρεπε να ψάξετε είναι πώς έφτασε εκεί και γιατί τον άφησαν να ανέβει εκεί πέρα και το τι δυνατότητες έχει η Βουλή να αποκρούσει κάποια τρομοκρατική επίθεση. Το βασικό του πρόβλημα είναι το οικόπεδο, ότι δεν κατάφερε να χτίσει το οικόπεδο. Είχε κάποια προβλήματα, είχε νοσηλευτεί κάποτε» ανέφεραν συγγενείς του.

Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου που το μεσημέρι πήρε το δρόμο για ψυχιατρείο της Αθήνας, έφερε μαζί του αυτή την επιστολή, που ήθελε να παραδώσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Μέσα από αυτή, προσπαθούσε να τεκμηριώσει αυτό που έχει ριζώσει στο μυαλό του. Ότι οι Τούρκοι κυβερνούν την Ελλάδα κι πως του προκαλούν προβλήματα, που το κράτος αγνοεί…

Περίπου μία ώρα μετά από αυτή τη στιγμή, όταν το αγροτικό του έφτασε απέναντι από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το όχημα απομακρύνθηκε και η περιοχή βρήκε και πάλι τους φυσιολογικούς ρυθμούς της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/10/2021