Ελλάδα

Στο ΣτΕ η υπόθεση αποζημίωσης της Μυρτούς από την Πάρο – «Μας άφησαν στην τύχη μας» λέει η μητέρα της

04.10.2021 | 20:38 Eνσωμάτωση

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε το αίτημα καταβολής αποζημίωσης στην Μυρτώ, στο άτυχο κορίτσι που έμεινε ανάπηρο από την απάνθρωπη επίθεση που δέχτηκε πριν από εννέα χρόνια στην Πάρο.

«Χάσαμε τα πάντα»

Η Μαρία Κοτρώτσου, μητέρα Μυρτούς, παρέστη συμβολικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου συζητήθηκε το θέμα της καταβολής αποζημίωσης 200.000 ευρώ στην Μυρτώ για ηθική βλάβη και 2.900 ευρώ μηνιαίως για έξοδα διαβίωσης και διατροφής.

«Με την εμφάνισή μου αυτή ήθελα να δείξω ότι διαμαρτύρομαι για ό,τι συνέβη στο παιδί μου, που παρόλο χτυπήθηκε άδικα, το οργανωμένο κράτος, μας έχει αφήσει στην τύχη μας».

Δύο «όχι» στη Μυρτώ

Τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, το αίτημα για καταβολή αποζημίωσης στην Μυρτώ έχει απορριφθεί με το σκεπτικό πως ό,τι της συνέβη δε συνδέεται αιτιωδώς με ευθύνες του ελληνικού δημοσίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Α΄τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας ο δικηγόρος της οικογένειας επέμεινε ότι υπάρχει ευθύνη του ελληνικού δημοσίου, αφενός διότι ο αλλοδαπός δράστης εισήλθε παρανόμως στη χώρα και αφετέρου διότι επί δύο χρόνια παρέμεινε άγνωστος στις ελληνικές Αρχές.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/10/2021