Ελλάδα

Πρωτοφανές λουκέτο στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας

04.10.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Την παρέμβασή του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσε δημοσίευμα των «Νέων», που περιέγραφε την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Αντιμέτωποι με ένα ιδιότυπο λουκέτο βρίσκονται οι πολίτες που προσέρχονται στο νευραλγικό αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Από τους 63 αστυνομικούς μόνο οι 17 βρίσκονται στο τμήμα, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί.

Πολλοί από τους αστυνομικούς του τμήματος είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες ή σε υπηρεσίες φρούρησης.

Το έγγραφο που συνέταξε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Ομόνοιας με τίτλο: «Αδυναμία διάθεσης δύναμης 01/10/2021» και αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα «Τα Νέα» αποτυπώνει τις ελλείψεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, αναφέρει πως «η υπηρεσία μας αδυνατεί να διαθέσει: αστυνομικό στο υπουργείο Υγείας, βαθμοφόρο στο υπουργείο Οικονομικών, βαθμοφόρο και έναν αστυνομικό στο Ισλαμικό Τέμενος, αστυνομικό στο Εφετείο Αθηνών, αστυνομικούς στα μεικτά οχήματα ελέγχου Covid-19. Τα γραφεία της υπηρεσίας μας θα παραμείνουν κλειστά καθόσον όλοι οι αστυνομικοί διευθυντές διατίθενται σε εξωτερικές υπηρεσίες».

Το τμήμα της Ομόνοιας έχει τα περισσότερα αυτόφωρα, έχει καθημερινά περισσότερα από 18 άτομα στα κρατητήρια. Τα περιπολικά όμως δεν φτάνουν για να εκτελέσουν εγκλεισμούς ούτε για περιπολίες και οι αστυνομικοί δεν παίρνουν καν τα ρεπό τους.

Με παρέμβασή του μέσω του MEGA ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε την ενίσχυση των υποστελεχωμένων τμημάτων και του ΑΤ Ομονοίας με 30 ακόμη άτομα.

«Επειδή πράγματι υπάρχουν τμήματα τα οποία είναι υποστελεχωμένα μέσα σε αυτό το μήνα ενισχύουμε με 1026 άτομα με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε 100 πρόσθετες περιπολίες από 12:00 βράδυ ως 06:00 το πρωί. Και ενισχύουμε το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας με 30 άτομα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στο κέντρο της Αθήνας πάντως αυτή τη στιγμή… τα βράδια μένουν ανοιχτά 2 ή 3 τμήματα από τα 19 που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/10/2021