Ελλάδα

Στη «δίνη» του κορωνοϊού η Β. Ελλάδα – Αντιδράσεις για το μίνι lockdown

04.10.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Kρίσιμη είναι η αυριανή μέρα για τη Θεσσαλονίκη και άλλες δέκα περιφέρειες, καθώς οι επιστήμονες καλούνται να γνωμοδοτήσουν αν το μίνι lockdown που έχει επιβληθεί, παραταθεί ή όχι.

Σε ανοδική πορεία εξακολουθούν να βρίσκονται κρούσματα και νοσηλείες στη βόρεια Ελλάδα με τους επιδημιολόγους να καλούνται αύριο να εξετάσουν εκ νέου τα δεδομένα που θα κρίνουν αν η Θεσσαλονίκη και άλλες δέκα περιφέρειες θα παραμείνουν υπό καθεστώς μίνι lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα.

Ήδη η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 93%, με την πλειοψηφία των νοσηλευμένων να είναι ανεμβολίαστοι, ενώ την ίδια ώρα η Θεσσαλονίκη το βράδυ ερημώνει και οι επιχειρηματίες της εστίασης διαμαρτύρονται για την απαγόρευση της μουσικής.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συναυλίες

Την ίδια στιγμή έντονες είναι οι αντιδράσεις για τις συναυλίες που παρά την απαγόρευση μουσικής στην εστίαση, λαμβάνουν χώρα στην πόλη. Μάλιστα οι εικόνες συνωστισμού στην συναυλία του Γιάννη Πάριου στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι dj.

«Δεν είναι το σωστό μήνυμα να γίνεται η συναυλία και από την άλλη να μην μπορεί να λειτουργήσει το μαγαζί με μουσική. Θα έπρεπε η μουσική να απαγορευτεί συνολικά» τόνισε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Παράλληλα, μπροστά στο ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων οι πολίτες στη συμπρωτεύουσα αντιδρούν.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.125 νέα κρούσματα, 36 απώλειες και 342 πολίτες που παραμένουν υπό μηχανική υποστήριξη. Από αυτές, οι 419 μολύνσεις εντοπίστηκαν στην Αττική, οι 390 στη Θεσσαλονίκη και οι 144 στη Λάρισα. Πλέον τα μισά κρούσματα εντοπίζονται σε Λάρισα και βόρεια Ελλάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/10/2021