Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών & αντιεξουσιαστών στο Λαγκαδά – Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ 7 ομάδες ακροδεξιών

03.10.2021 | 13:02 Eνσωμάτωση

Συμπλοκές και επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών στην αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Λαγκαδά. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ μπαίνουν ομάδες ακροδεξιών για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας την ώρα που οι διαδηλωτές κατευθυνόταν επί της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν πρώτοι πετώντας αντικείμενα με την ίδια να απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών. Από την πλευρά τους οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι τους επιτέθηκε η αστυνομία.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στα γύρω στενά ενώ από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημίες σε εφτά αυτοκίνητα. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνέλαβε δύο άνδρες 28 και 32 ετών.

Η αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην συγκέντρωση ακροδεξιών στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Η ακτινογραφία της ακροδεξιάς στη Θεσσαλονίκη

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής ο Βασίλης Λαμπρόπουλος βρίσκονται εφτά ακροδεξιές ομάδες.

Το Ιερό Τάγμα, το Άρμα – Σύνδεσμος Εθνοφυλετικής Αναπλάσεως, ο Ιερός Λόχος 2012, οι Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης, η Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης, η Vanguard Hellas και ο πολιτιστικός σύλλογος Ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη είναι ανάμεσα στις ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν στην πόλη αλλά και την Βόρεια Ελλάδα, με τη συμμετοχή περίπου 5000 μελών και υποστηρικτών.

Η αστυνομία ερευνά την άμεση ή έμμεση σχέση που έχουν οι συγκεκριμένες ακροδεξιές ομάδες με τα γεγονότα και την έκρηξη βίας στις σχολικές μονάδες της Σταρούπολης και του Εύοσμου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/10/2021