Υγεία

Γέμισαν οι ΜΕΘ στην βόρεια Ελλάδα – Ανησυχία για τα επιδημιολογικά δεδομένα

03.10.2021 | 13:02 Eνσωμάτωση

Aνησυχητική παραμένει η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να πλησιάζουν στα όριά τους.

Ειδικότερα, περιπολίες και μπλόκα υπήρχαν για δεύτερη νύχτα σους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η πόλη τη νύχτα ερήμωσε και τα καταστήματα από τις 12:30 άρχισαν να μαζεύουν τα τραπεζοκαθίσματα από τα πεζοδρόμια και τις πλατείες.

Καφέ, εστιατόρια και μπαρ απαγορεύεται να έχουν μουσική την ώρα όμως που δεν έχουν απαγορευτεί οι Συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους.

Η επιδημιολογική εικόνα ωστόσο δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα δεν έχει υπάρχει κανένα κενό κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας για covid  και οι μόλις 7 κενές που υπάρχουν είναι για την Κεντρική Μακεδονία. Εξίσου ανησυχητικά είναι και τα ευρήματα από τα λήμματα  με το ιϊκό φορτίο να κάνει άλματα 28% μέσα σε τρεις ημέρες από την περασμένη Τρίτη και 41% μέσα τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1837 με το ένα τέταρτο περίπου να αφορά σε παιδιά. 29 ασθενείς κατέληξαν και 332 παραμένουν υπό μηχανική υποστήριξη. 493 κρούσματα σημειώθηκαν στην Αττική 262 στη θεσσαλονίκη και 125 στη Λάρισα.

Οι περιορισμοί στις 11 περιφέρειες ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου με τους ειδικούς να επανεξετάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στα μέσα της εβδομάδας.

Αντεμβολιαστές μπλόκαραν εμβολιασμούς έξω από ναούς

Ενταση προκλήθηκε σήμερα όταν αντιεμβολιαστές επιχείρησαν να εμποδίσουν την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος έξω από ναούς στην περιοχή της Λάρισας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/10/2021