Κόσμος

ΗΠΑ – Χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους κατά της απόφασης για απαγόρευση των αμβλώσεων στο Τέξας

03.10.2021 | 13:19 Eνσωμάτωση

Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στο Παρίσι για την μεγάλη αύξηση των τιμών ενέργειας και ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόφαση του Τέξας να απαγορεύσει την άμβλωση σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις έχει βγάλει στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώτριες που καλούν το Ανώτατο Δικαστήριο να πάρει θέση.

Γεμάτες οργή εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες στην Αμερική βγαίνουν στους δρόμους για να πάρουν μέρος στη «Νέα Πορεία των Γυναικών» και να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην άμβλωση.

Αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα έχει γίνει ο στόχος των συντηρητικών τα τελευταία 50 χρόνια από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο έβγαλε την ιστορική απόφαση Ρο Βέρσους Γουέιντ με την οποία οι γυναίκες αν το επιθυμούσαν μπορούσαν να προχωρήσουν σε άμβλωση.

Όμως η πολιτεία του Τέξας ανέτρεψε τα δεδομένα καθώς ψήφισε νόμο που απαγορεύει την άμβλωση σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.

Διαδηλώσεις για το δικαίωμα στην άμβλωση γίνονται σε 600 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες καλούν το Ανώτατο Δικαστήριο να πάρει θέση και να διατηρήσει την απόφαση Ρο Βέρσους Γουέιντ.

Όμως, η σημερινή υπερσυντηρητική σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που άφησε πίσω του ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αφήνει πολλά περιθώρια για στήριξη της απόφασης Ρο Βέρσους Γουέιντ.

Η κεντρική διαμαρτυρία γίνεται στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον όπου οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Διαδηλώσεις στο Παρίσι για τη μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού & φυσικού αερίου

Στο Παρίσι, χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τις αυξημένες τιμές της ενέργειας.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να πάρει μέτρα για να μειώσει το κόστος της αύξησης των τιμών για τους καταναλωτές εμποδίζοντας περαιτέρω αυξήσεις των τιμών φυσικού αερίου και αποτρέποντας μια προγραμματισμένη αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας που έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/10/2021