Ελλάδα

Από αύριο οι φοιτητές επιστρέφουν στα αμφιθέατρα

03.10.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Από αύριο αρχίζουν να ανοίγουν σταδιακά τα πανεπιστήμια με δια ζώσης διδασκαλία αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Ο Δήμητρης Αποστόλου απο την Έδεσσα, τεταρτοετής φοιτητής στο τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, επέστρεψε μετά από  δυο χρόνια στην Αθήνα έχοντας εμβολιαστεί κατα του κορωνοϊού. Η τηλεκπαίδευση παίρνει τέλος και ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το πράσινο φως στη διά ζώσης λειτουργία των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δόθηκε απο αύριο, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ωστόσο σε αρκετά πανεπιστήμια και σε σχολές ξεκινά απο τις 11 Οκτωβρίου για την καλύτερη προετοιμασία τους στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτόκολλου.

Στα πανεπιστήμια θα γίνονται δεκτοί όσοι έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης του τελευταίου εξαμήνου, διαφορετικά θα πρέπει δυο φορες την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, να επιδεικνύουν βεβαιώσεις αρνητικών εργαστηριακών τεστ που θα γίνονται εως και 48 ώρες πριν με δική τους δαπάνη. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Υπάλληλοι θα βρίσκονται διαρκώς στις εισόδους και θα ελέγχουν τα πιστοποιητικά, ενώ σε αρκετά ιδρύματα θα δ’ινεται ευκαιρία και για εμβολιασμό.

Στην συντριπτική πλειοψηφία το προσωπικό και οι φοιτητές των πανεπιστημίων έχουν εμβολιαστεί, γεγονός που έχει συμβάλει σημαντικά στην απόφαση να πάρουν ξανά ζωή τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/10/2021