Κόσμος

Γαλλία – Στους δρόμους τα Κίτρινα Γιλέκα για το μπαράζ ανατιμήσεων στην ενέργεια

03.10.2021 | 20:36 Eνσωμάτωση

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν τα Κίτρινα Γιλέκα στο Παρίσι για τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας.Αν και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, υποσχέθηκε ότι θα συγκρατήσει τις τιμές μέχρι τον Απρίλιο του 2022, δεν είπε το ίδιο και για το πετρέλαιο κίνησης γεγονός που απασχολεί εκατομμύρια Γάλλους που κινούνται από την περιφέρεια προς το κέντρο χωρίς εναλλακτική λύση μέσου μεταφοράς.

Για έναν διαφορετικό λόγο κατέβηκαν στο δρόμο αυτό το Σάββατο τα Κίτρινα Γιλέκα στο Παρίσι. Αυτή τη φορά όχι για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αλλά για τις αυξήσεις στη διεθνή αγορά ενέργειας που θα επηρεάσει άμεσα το πορτοφόλι των καταναλωτών.

Αν και ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συγκρατήσει τις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος δεν είπε το ίδιο και για το πετρέλαιο.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές διαμαρτύρονται ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει ήδη αυξηθεί αγγίζοντας τα δύο ευρώ το λίτρο.

Το 80 τοις εκατό των Γάλλων αυτοκινητιστών οδηγούν οχήματα με πετρέλαιο κίνησης ενώ παρά την ασπίδα της κυβέρνησης για συγκράτηση τιμών στην ενέργεια δεν μπόρεσε να αποτραπεί η αύξηση κατά 12,6% λόγω των υψηλών φόρων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/10/2021