Πολιτική

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΚΙΝΑΛ λίγο πριν τις κάλπες για την ανάδειξη προέδρου

03.10.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

Η συνεδρίαση της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής έδωσε και επίσημα το σήμα της έναρξης της προεκλογικής περιόδου για την εκλογή νέας ηγεσίας στις αρχές Δεκεμβρίου. Μέσα σε φορτισμένο κλίμα εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία η πρόταση για τη συλλογή 5.000 υπογραφών προκειμένου οι 4 διεκδικητές της ηγεσίας να επικυρώσουν την υποψηφιότητά τους.

Με τη συνεδρίαση της ΚΕ το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει και επίσημα στην προεκλογική του περίοδο καθώς άνοιξε η διαδικασία για τις εκλογές νέου προέδρου στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Η Φώφη Γεννηματά θα σε αυτή την κούρσα θα έχει απέναντί της τον αντίπαλό της στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2017 και ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τους βουλευτές Ανδρέα Λοβέρδο και Χάρη Καστανίδη.

Η κα Γεννηματά κάλεσε τους συνυποψήφιούς της να δεσμευτούν να δεσμευτούν πάνω στο τρίπτυχο Ενότητα – αυτόνομη πορεία – σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα.

Η κα Γεννηματά επέμεινε στο διμέτωπο αγώνα κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα χαρακτηρίζοντας το ΚΙΝΑΛ ως την πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα με τον Ανδρέα Λοβέρδο να σηκώνει το γάντι και να επιμένει ότι το κόμμα απέτυχε στο να εκφράσει τους κεντρώους και καντροαριστερούς πολίτες.

Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να ανακτήσει την κυβερνησιμότητά της Δημοκρατικής παράταξης ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Να πέσουν οι τόνοι και οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ να μετατραπούν σε πολιτικό γεγονός κάλεσε τους συνυποψήφιους του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ένταση επικράτησε λίγο πριν την ψηφοφορία για την έγκριση της διαδικασίας των εκλογών με την πλευρά Καστανίδη να θέτει ζήτημα εγκυρότητας του μητρώου μελών. Η απόφαση για κατάθεση 5.000 υπογραφών ακόμη και νέων μελών και φίλων για την επικύρωσης της κάθε υποψηφιότητας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην ΚΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/10/2021