Ελλάδα

Βρέθηκε σφαίρα σε βρεφονηπιακό σταθμό – Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

02.10.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την σφαίρα που εντοπίστηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό. Το MEGA βρέθηκε στο σημείο και μίλησε με κατοίκους που αποκαλύπτουν ότι διαρκώς βρίσκουν δίπλα του αδέσποτες σφαίρες.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων μετά το νέο περιστατικό με  πυροβολισμούς.  Αυτή τη φορά, αδέσποτη σφαίρα από εννιάρι πιστόλι βρέθηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ. Τη βολίδα εντόπισε εργαζόμενος τη Πέμπτη το πρωί, την ώρα που δεκάδες παιδιά και προσωπικό ήταν μέσα στο κτήριο.

«Όλοι έχουν καραμπίνες, όλοι το ξέρουν και δε γίνεται τίποτα », ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Ο κάλυκας βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, στην δεύτερη είσοδο», τόνισε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης διοικητής ΟΑΕΔ.

Ευτυχώς κανένα από τα 22 παιδιά ή εργαζόμενος του βρεφονηπιακού σταθμού δεν τραυματίστηκε από την αδέσποτή σφαίρα. Με τον σταθμό όμως να βρίσκεται δίπλα σε οικίες, οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ότι θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί οποιοσδήποτε διερχόμενος πολίτης.

«Μπορεί να έρθει καμία αδέσποτη, γιατί δεν ξέρεις ποιος πυροβολεί», ανέφερε ένας πολίτης.

Από τις έρευνες της αστυνομίας σε ακτίνα 500 μέτρων βρέθηκαν δύο γεμιστήρες σε διπλανό κτήριο. οι αρχές εξετάζουν αν έχουν κάποια σχέση ενώ ο κάλυκας μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών για βαλλιστική εξέταση.

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που αδέσποτη σφαίρα καταλήγει σε σχολικό συγκρότημα. τον Ιούνιο του 2017, ο 11χρονος Μάριος έπεσε αιμόφυρτος στο προαύλιο του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών χτυπημένος από αδέσποτη σφαίρα. Τέσσερα χρόνια μετά ο άνθρωπος που πυροβόλησε ακόμα δεν έχει βρεθεί.

«Η δυτική Αττική είναι παραμελημένη, δεν υπάρχει αστυνόμευση, σε μία περιοχή που την λένε η μήτρα της εγκληματικότητας», τόνισε για τα προβλήματα της περιοχής ο Σπήλιος Κρικετός  Γεν. Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Δυτικής Αττικής.

Σχεδόν κάθε βράδυ ακούγονται πυροβολισμοί, λένε κάτοικοι των Άνω Λιοσίων στο MEGA. Πριν ένα χρόνο ο κύριος Δημήτρης βρήκε ένα κάλυκα έξω από το μαγαζί του…

Εξονυχιστικούς ελέγχους για όπλα σε όλα τα σπίτια και περισσότερες περιπολίες ζητούν οι κάτοικοι των Δυτικών προαστίων, για να νιώθουν όπως λένε πιο ασφαλείς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/10/2021