Κόσμος

Βρετανία – Συνεχίζονται οι ελλείψεις καυσίμων στα πρατήρια – Ουρές χιλιομέτρων στα βενζινάδικα

02.10.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Οι συνέπειες του Brexit γίνονται όλο και πιο ορατές και δυσάρεστες στην καθημερινότητα των Βρετανών. Η έλλειψη καυσίμων αποκλιμακώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα. Στο μεταξύ, δεκάδες ακτιβιστές για το κλίμα κλείνουν βασικές οδικές αρτηρίες κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Η έλλειψη καυσίμων στα πρατήρια της Βρετανίας ενδεχομένως να κρατήσει εβδομάδες είναι η εφιαλτική πρόβλεψη των ειδικών παρά την αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών.

Η Βρετανία έχει ανάγκη χιλιάδες οδηγούς βυτιοφόρων που έφυγαν από τη Γηραιά Αλβιώνα όταν άρχισε η διαδικασία του Brexit.

Η δουλειά του επαγγελματία οδηγού δεν συγκινεί τον μέσο Βρετανό εργαζόμενο με συνέπεια να στηρίζονται κυρίως σε Ευρωπαίους με τα απαραίτητα έγγραφα οδήγησης.

Πάνω από το 25% των πρατηρίων δεν διαθέτουν αποθέματα βενζίνης και ντίζελ, ενώ ακόμη ένα 20% διαθέτει μόνον ένα είδος καυσίμου.

Εκτός από την έλλειψη καυσίμων η βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει και τις κινητοποιήσεις των ακτιβιστών για το κλίμα που κλείνουν βασικές οδικές αρτηρίες προκαλώντας μεγαλύτερο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Οι ακτιβιστές βγαίνουν ξαφνικά μέσα από τα χωράφια, κάθονται στο οδόστρωμα και δένονται μεταξύ τους με αλυσίδες που κλειδώνουν τα ποδήλατα.

Σε πολλές περιπτώσεις, οδηγοί εκνευρίζονται με την καθυστέρηση και αναλαμβάνουν δράση μόνοι τους, ενώ οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν κόφτες αλυσίδων για να ανοίξουν τους δρόμους

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/10/2021