Κόσμος

Μάθημα ζωής από την 97χρονη Λίλι Έμπερτ, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

02.10.2021 | 20:34 Eνσωμάτωση

Μία 97χρονη έχει γίνει το τελευταίο διάστημα παγκόσμιο φαινόμενο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επέζησε από το ολοκαύτωμα, πρόσφατα αρρώστησε από κορωνοϊό και έγινε καλά και τώρα με την βοήθεια του δισέγγονού της μοιράζεται με τον κόσμο τα όσα τρομακτικά βίωσε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί παλεύοντας όπως σημειώνει προκειμένου το μίσος να μην επικρατήσει και πάλι στον κόσμο.

Η Λίλι Έμπερτ είναι 97 ετών και τους τελευταίους μήνες έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 97χρονη γυναίκα, σε ηλικία 13 ετών, έζησε τον απόλυτο τρόμο του ναζισμού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Σκοπός της ζωής της να μην επικρατήσει ποτέ ξανά το μίσος και ο θάνατος.

Η πανδημία και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο στέρησαν από την Λίλι την δυνατότητα να μιλά για τον όλεθρο του ναζισμού σε σχολεία, Πανεπιστήμια και οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο 17χρονος δισέγγονός της όμως αποφάσισε να την βοηθήσει. Μέσα σε μερικούς μήνες περισσότεροι από 1 εκατομμύριο χρήστες την ακολουθούν στο Tik Tok. Οι αφηγήσεις της Λίλι έχουν ιστορική βαρύτητα.

«Όταν οι επιζώντες φύγουν από την ζωή, όλα τελειώνουν. Δεν θα μπορούμε πλέον να ρωτήσουμε κανέναν, δεν θα ζει κανένας για να ρωτήσουμε τι πραγματικά συνέβη», είπε.

Η 97χρονη Λίλι που βρέθηκε στο Άουσβιτς ήταν η μοναδική από την οικογένειά της που επέζησε από τον όλεθρο του ναζισμού και ο κορωνοιός δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο. Πριν από τρεις μήνες νόσησε αλλά βγήκε και από αυτή την μάχη νικήτρια.

Πριν από λίγο καιρό πάντα με την βοήθεια του δισέγγονού της έγραψε και ένα βιβλίο μνήμης του ολοκαυτώματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/10/2021