Ελλάδα

Συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας που η ανήλικη κόρη της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς

02.10.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Μαθητικά τάγματα εφόδου που μετατρέπουν τα σχολικά κτίρια σε ορμητήρια μίσους και σπέρνουν τον τρόμο.

Όσοι τους αντιστέκονται μπαίνουν στο στόχαστρό τους, όπως η 17χρονη μαθήτρια που δέχτηκε επίθεση μέσα στο σχολείο της στη Σταυρούπολη. Φασιστικές επιθέσεις που θυμίζουν άλλες εποχές

Η μητέρα της μαθήτριας, συγκλονίζει, περιγράφοντας τη στιγμή που η κόρη της δέχτηκε επίθεση στο προαύλιο του σχολείου την ώρα του διαλείμματος.

«Αυτό που θέλουνε είναι αίμα και σάρκα για να θρέψουν τη μηχανή τους είναι βασικά φασίστες και της το είπαν και οι ίδιοι τη στιγμή που της επιτέθηκαν. Έλα να μάθεις τώρα ποια είναι τα φασιστικά», δήλωσε η μητέρα της 17χρονης.

«Είναι δολοφονική απόπειρα. Θυμίζει Παύλο φυσά. Θυμίζει άλλες καταστάσεις και άλλες εποχές που δεν θέλουμε να ζήσουμε», πρόσθεσε.

Παρέμβαση για τα ακραία επεισόδια στα σχολεία της θεσσαλονικεί έκανε η πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Με τη βοήθεια των δάσκαλων των γονέων και της συντεταγμένης πολιτείας να απομονώσουν τα ακραία φασιστικά φαινόμενα και να απομακρυνθούν από την κουλτούρα της βίας και όσους την υποκινούν», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 8 συλληφθέντες από τα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου. Από αυτούς οι πέντε είναι ανήλικοι. Αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε δικάσιμος.

«Όπως όλα τα παιδιά παρασύρονται σε φασαρίες και σε γηπεδάκια και τα πάντα. τα παιδιά επηρεάζονται. πήγαιναν στην πορεία στη Σταυρούπολη. κάποιοι άλλοι πέταγαν πέτρες και συλλάβανε κι αυτόν», ανέφερε ο πατέρας ενός συλληφθέντα.

Οι τρεις ενήλικοι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/10/2021