Ελλάδα

Μπαράζ τουρκικών αεροπορικών παραβιάσεων – Με ψυχραιμία απαντάει η Αθήνα στις απειλές της Άγκυρας

02.10.2021 | 19:50 Eνσωμάτωση

Λίγες πριν από την έναρξη των διερευνητικών επαφών, η Τουρκία οργισμένη από την αμυντική συμφωνία που υπέγραψε Ελλάδα και Γαλλία αντιδρά νευρικά και επικίνδυνα. Την Παρασκευή σημειώθηκαν 66 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 4 υπερπτήσεις.

Το Τουρκικό υπουργείο εξωτερικών απειλεί Ελλάδα και Κύπρο με επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο, απαιτώντας την ακύρωση νόμιμων δραστηριοτήτων στην Κυπριακή ΑΟΖ, από το ερευνητικό σκάφος NAUTICAL GEO για τον eastmed.

Με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά η Αθήνα

«Η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής υποδηλώνει ότι εάν η Ελλάδα δεχθεί επίθεση στην επικράτειά της, από οποιονδήποτε αντίπαλο, τότε η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μόνη με πυρηνική δύναμη αποτροπής, θα βρεθεί στο πλευρό μας», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Νέο παραλήρημα Ερντογάν

Στην Άγκυρα πάντως ο Σουλτάνος επανήλθε στη προκλητική ρητορική.

«Ενώ προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντα στη Μεσόγειο στηρίζουμε τα βήματα που ελήφθησαν από τους τουρκοκύπριους αδερφούς μας προς μια λύση δύο κρατών. Σε αυτό το πλαίσιο κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε σημαντικά βήματα ειδικά στο άνοιγμα των Βαρωσίων», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ελλάδα και Τουρκία ετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο διερευνητικών που ορίστηκαν για τις 6 Οκτωβρίου στην Άγκυρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/10/2021