Ελλάδα

Υπόθεση με το βιτριόλι – Συγκλόνισε η Ιωάννα στην κατάθεσή της – Ψυχρή η κατηγορούμενη

01.10.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Συγκλόνισε με την παρουσία της στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι τον Μάιο του 2020. Η Ιωάννα μετά από 17 μήνες αντίκρισε πρόσωπο με πρόσωπο την γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή, περιέγραψε την φρικτή στιγμή της επίθεσης ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε πως η 36χρονη δράστιδα παίζει θέατρο, δεν έχει ίχνος μεταμέλειας και πως όσο κι αν μείνει στη φυλακή όταν βγει θα θελήσει να την αποτελειώσει.

Απέναντι η μία από την άλλη. 16 μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι για πρώτη φορά η Ιωάννα και η δράστις βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα. Η 36χρονη κατηγορούμενη εκπλήσσοντας τους πάντες αποφάσισε να παρευρεθεί στη συνεδρίαση και να παρακολουθήσει τη συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας. Υπό άκρα μυστικότητα η κατηγορούμενη μπήκε από την πλαϊνή είσοδο στο πρωτοδικείο της Αθήνας. Λίγο νωρίτερα η Ιωάννα έφτανε στο δικαστήριο, ψύχραιμη, αποφασισμένη και πιο ήρεμη από την πρώτη φορα.

Η κατάθεση της Ιωάννας

«Θέλω να πω ότι από εκείνη την ημέρα το μεγαλύτερο συναίσθημα που νιώθω είναι φόβος. Φόβος γιατί δεν γνωρίζω το λόγο της επίθεσης, αλλά και γιατί δε γνωρίζω ποιοι άλλοι είχαν συμμετάσχει σε αυτή. Είμαι βέβαιη ότι αν είχε καταφέρει να μου επιτεθεί στο σπίτι μου, όπως αρχικά σχεδίαζε, εγώ σήμερα δε θα ήμουν εδώ. Θα είχε επιτύχει το σκοπό της».

«Μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν και εφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντου πάνω μου. Ήμουν παντού λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά…Έπιαναν το προσωπό μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, λιώνω»

Μετά από τρεις ώρες και αφού ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Ιωάννας η κατηγορούμενη πήρε το λόγο για να αποδείξει για μία ακόμα φορά πόσο αμετανόητη και ψυχρή είναι.

Διάλογος Κατηγορουμενης- Αδελφός Ιωάννας

Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα…
Αδελφός θυματος: Μη ξανά κοιτάξεις από εδώ.
Κατηγορούμενη: Ξερω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσυ Ιωαννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η ψυχρότητα της κατηγορούμενης, σε αντίθεση με την Ιωάννα που επέδειξε θάρρος και νηφαλιότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/10/2021