Ελλάδα

Επιγραφή με ναζιστικά σύμβολα αναρτήθηκε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

01.10.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής και οι συμπλοκές στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Μετά τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, η συνέχεια δόθηκε στο σχολείο του Ευόσμου, όπου αναρτήθηκε πανό με υπογραφή το γνωστό σύμβολό των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Ο φασισμός σε μια από τις πιο ακραίες του μορφές. Το «αυγό του φιδιού» επωάζεται τώρα μέσα στα σχολεία.

Ένα πανό με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα σχολεία», «Ελλάς ή Τέφρα» κρεμασμένο στα κάγκελα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου αποτυπώνει την προσπάθεια των ναζιστών της Χρυσής Αυγής να εισχωρήσουν στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο στόχος, στο κάτω μέρος του πανό ως υπογραφή, είναι το γνωστό σύμβολο των ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Των ναζιστών που σκορπούσαν τον τρόμο σε γειτονιές, λαϊκές αγορές και πορείες.

Η προσπάθεια των ναζιστών να στρατολογήσουν μικρούς μαθητές και να μετατρέψουν τα σχολεία σε ορμητήρια μίσους είναι πια εμφανής.

Μετά τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, οι φασίστες μπήκαν και στο σχολείο του Ευόσμου.

Επεισόδια και προσαγωγές

Περίπου 120 άτομα χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το σχολικό συγκρότημα και με καλυμμένα πρόσωπα, βγαίνουν στο δρόμο. Πετούν πέτρες, σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία κροτίδες και άλλα αντικείμενα. Την ίδια στιγμή στήνουν οδοφράγματα πυρπολώντας κάδους απορριμμάτων.

Κάνουν πορεία απο τον Εύοσμο προς τους Αμπελόκηπους και στη λεωφόρο Δενδροποτάμου πετούν πετρες στους αστυνομικούς και ακολουθεί ανθρωποκυνηγητό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας έγιναν 38 προσαγωγές εκ των οποίων οι 8 μετατράπηκαν σε συλληψεις. Όλοι οι συλληφθέντες είναι μαθητες λυκείων και γυμνασίων της περιοχής.

Η προσέλευση των μαθητών στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης έγινε για μια ακόμη μέρα υπό αστυνομικό έλεγχο, καθώς οι αστυνομικοί είχαν κλείσει την είσοδο, απαγορεύοντας την είσοδο σε όσους δεν είναι μαθητές.

Το θέμα θα απασχολήσει και τη Βουλή καθώς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καλώντας τους για ενέργειες προκειμένου να μπει τέλος στη δράση φασιστικών ομάδων στα σχολεία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/10/2021