Πολιτική

Άγρια κόντρα Πλεύρη – Πολάκη για τα μονοκλωνικά αντισώματα

01.10.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Παύλο Πολάκη, όταν ο τελευταίος είπε ότι η κυβέρνηση που παρουσίασε ως μόνη λύση τα εμβόλια, άφησε ασθενείς με Covid να πεθάνουν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη προϊδεάσει τους φίλους του στο Facebook για τις προθέσεις του, με μια ανάρτηση που εμφάνιζε τον εαυτό του ως καουμπόι που… τους έχει όλους όπως έγραψε.

«Πλεύρη θα το γλεντήσουμε αύριο!!!».

Ο… εμβολιασμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άφησε πολίτες να πεθάνουν καθώς, όπως είπε, δεν προμηθεύτηκε εγκαίρως θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ωστόσο, δεν κρατήθηκε και άφησε υπόνοιες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Τι έγινε όμως για άτομα άνω των 65 ετών που δεν εμβολιάστηκαν είτε εμβολιάστηκαν και δεν τους κάλυψε το εμβόλιο; Η κυβέρνηση τους άφησε να πεθάνουν! Αν είχε φέρει 20.000 δόσεις από την αρχή του έτους και χορηγούσε σε αυτούς τους νοσούντες στους 59.000 άνω των 65 είναι βέβαιο ότι θα είχαμε σώσει τουλάχιστον 6.000 συνανθρώπους μας. Θα είχαν αποσοβηθεί 6.000 θάνατοι».

Ο κ. Πολάκης έβαλε για μία ακόμη φορά στο στόχαστρό του τον Σωτήρη Τσιόδρα

Ο κ. Πλεύρης απάντησε στον κ. Πολάκη ότι αν τα μονοκλωνικά είχαν έρθει νωρίτερα θα είχαν αποσυρθεί.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας δε δίστασε να καυτηριάσει την στάση του Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια και του ευχήθηκε μάλιστα και καλή ανοσία.

«Αν εσείς αντί να στέλνετε ότι περιμένετε τις μεταλλάξεις τον Σεπτέμβριο λέγατε να εμβολιαστεί στον κόσμο θα είχαμε άλλο αποτέλεσμα. Ο λαϊκισμός σας με τα μονοκλωνικά θα τελειώσει και το μόνο που έχω να σας πω είναι καλή ανοσία γιατί τώρα μάλλον κάπου κάνατε και τη δεύτερη δόση».

Η αντιπαράθεση για τα μονοκλωνικά που μαίνεται εδώ και καιρό αναμένεται να απασχολήσει και στο μέλλον, καθώς επίκειται και η αγορά τους από τη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/10/2021