Πολιτική

Αμηχανία και ειρωνείες από την Τουρκία για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

01.10.2021 | 21:43 Eνσωμάτωση

Ελλάδα και Τουρκία ετοιμάζονται να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών, στην Άγκυρα αυτή τη φορά, την προσεχή Τετάρτη.

Ο νέος αυτός γύρος διερευνητικών επαφών γίνεται εν μέσω έντασης στο Αιγαίο και στον απόηχο της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Ρομπόπουλος από την Άγκυρα εκφράζεται η απορία της τουρκικής ηγεσίας για το που βρέθηκαν τα χρήματα για ένα τέτοιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι υπάρχει πεδίο για να προχωρήσουν περαιτέρω οι διερευνητικές επαφές, ιδιαίτερα μετά τις δύο συμφωνίες που έχει κάνει η Ελλάδα με Ιταλία και Αίγυπτο.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην έναρξη του τουρκικού κοινοβουλίου για τη νέα περίοδο υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και των τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και των Τούρκων της δυτικής Θράκης και των μουσουλμάνων που βρίσκονται εκεί.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το κράτος που έκανε πατρίδα για την Τουρκία τη Μικρά Ασία, πριν 1.000 χρόνια, είχε ως σύμβολο το δικέφαλο αετό, που έβλεπε και Ανατολή και Δύση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/10/2021