Ελλάδα

Αρνητές δεν παραλαμβάνουν σορούς ασθενών που πέθαναν από κορωνοϊό

01.10.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Ασύλληπτες σκηνές εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία της χώρας με αρνητές. Όπως καταγγέλλει στο MEGA ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Αττικόν» έχουν γεμίσει τα ψυγεία του νοσοκομείου με νεκρούς, διότι οι αρνητές συγγενείς τους δεν πιστεύουν ότι πέθαναν από Covid και απαιτούν νεκροψία.

Την ώρα που οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας αγγίζουν τις 15.000, υπάρχουν και κάποιοι που ακόμα δεν πιστεύουν στο κορωνοϊό.

«Έχουμε μια σορό μιας κυρίας που είναι από πρώτη Ιουνίου από μονάδα Covid, που πέθανε από Covid, ενώ οι συνοδοί από ότι μαθαίνω θέλουν να την πάνε για νεκροψία γιατί δεν πιστεύουν ότι πέθανε από Covid» σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Αττικόν» Γιάννης Πλαγιαννάκος.

Συγγενείς των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό αμφισβητούν την αιτία θανάτου, δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς και ζητούν να γίνει νεκροψία με αποτέλεσμα οι νεκροί να παραμένουν για μήνες στα ψυγεία των νοσοκομείων.

«Δεν πιστεύουν ότι πέθαναν από κορωνοϊό οι συγγενείς τους και θέλουν να πάνε για νεκροψία. Δεν μπορούμε να κρατάμε έξι μήνες σορούς μέσα στα ψυγεία, είναι δημόσιος κίνδυνος» πρόσθεσε ο κ. Πλαγιαννάκος.

Αυτά τα περιστατικά μάλιστα πληθαίνουν ανά την Ελλάδα. «Πανελλαδικά είναι πολλές οι περιπτώσεις που μένουν στα ψυγεία μήνες γιατί δεν μπορεί νας βρεθεί μια λύση» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Αττικόν».

Οι αρνητές μάλιστα στρέφονται νομικά εναντίον γιατρών που υπογράφουν το πιστοποιητικό θανάτου ως αιτία τον κορωνοϊό και στη συνέχεια διαδίδουν στα social media πως έπεσαν θύματα της μεγάλης απάτης της πανδημίας.

«Τσακίστε τους στα πρόστιμα»

Την ίδια στιγμή που ιστοσελίδες και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι αρνητές συνεχίζουν το αντιεμβολιαστικό τους παραλήρημα.

Καλούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους πολίτες που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας να συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, παρέχοντάς τους δήθεν, νομική κάλυψη.

Στο υστερόγραφό τους, προτρέπουν τους πολίτες να τσακίσουν με πρόστιμα τις κρατικές αρχές που επιβάλλουν τους νόμους. «Υ.Γ Μην τους φοβάστε! Αν έχετε κάνει την ανάκληση Αντιπροσώπων, τσακίστε τους στα πρόστιμα!» αναφέρουν.

Μάλιστα, δίνουν συμβουλές και σε όσους θέλουν να αποφύγουν τα rapid tests.

Κάποιες από τις προσωπικές σελίδες των διαχειριστών, φαίνεται να έχουν απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν με τις επικίνδυνες θεωρίες τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται ονόματα και πρόσωπα που έδιναν προσωπικές μάχες στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα και της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/10/2021