Πολιτική

Πρετεντέρης – Δε θα είναι μονοκομματική η στήριξη στην αμυντική συμφωνία

29.09.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

48 ώρες μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, την κίνηση των δύο χωρών χαιρέτισε και το State Department.

Το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες θα αναβαθμίσουν και τη μεταξύ τους αμυντική συμφωνία και μάλιστα στο διηνεκές και όχι με πενταετή διάρκεια, κάτι που όμως, μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν επιβεβαιώνει η Αθήνα.

«Στην Ελλάδα ήταν θετικές οι αντιδράσεις», σημείωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Γιάννης Πρετεντέρης.

«Η Τουρκία είναι εκνευρισμένη, πάντως ακόμα δεν έχει εκδηλώσει αυτόν τον εκνευρισμό. Ο τουρκικός Τύπος είναι πιο πολύ αδιάφορος πάρα στα ‘κάγκελα’», προσέθεσε.

Σύμφωνα με το Γιάννη Πρετεντέρη, θα πρέπει να περάσει ορισμένος καιρός μέχρι να δούμε πού θα οδηγηθούμε με τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

«Πρέπει να κατακάτσει η σκόνη για να δούμε που πηγαίνουμε με αυτήν τη νέα συμφωνία».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, «βλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μια κουβέντα που δεν βγάζει άκρη, δεν καταλαβαίνω πού θα καταλήξουν», ωστόσο προβλέπει ότι «δε θα είναι μονοκομματική η στήριξη στη συμφωνία», παρά τις αντιδράσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/09/2021