Ελλάδα

Κορωνοϊός – Υπόσχονται ασυλία & νομικές υπηρεσίες σε αρνητές & αντιεμβολιαστές – Παρέμβαση δικαιοσύνης

29.09.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν μπει οι ιστοσελίδες αρνητών που παρακινούν τους πολίτες να μην εμβολιαστούν και να μην τηρούν τα μέτρα.

Αυτοαποκαλούνται «Έλληνες Αυτόχθονες ιθαγενείς». Είναι μια από τις ιστοσελίδες με αντιεμβολιαστικό και εθνικιστικό παραλήρημα που έχουν μπει στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Παρακινούν τους πολίτες να μην εμβολιάζονται και υπόσχονται ότι θα ανακαλέσουν την εξουσία του κράτους με αποτέλεσμα οι νόμοι να μην ισχύουν γι’ αυτούς.

«Η ανάκληση αντιπροσώπευσης είναι καθόλα νόμιμα, η ουσία είναι ότι όλα αυτά τα έγγραφα έχουν πάει στη Βουλή των Ελλήνων, στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, εισαγγελέα Αρείου Πάγου και πρόεδρο Αρείου Πάγου».

Δημιουργούν έγγραφα τα οποία τα ονομάζουν πρόστιμο και με έωλες απειλές ζητούν απίθανα χρηματικά ποσά. Όπως από έναν αστυνομικό της Άμεσης Δράσης ο οποίος επέβαλλε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας σε έναν αρνητή και του έστειλαν χαρτί με το ποσό των 5,2 εκατομμύρια

«Εγώ είχα ανακοινώσει ότι έχω κάνει ανάκληση αντιπροσώπευσης και δεν ισχύει γιατί και τα ανθρώπινα δικαιώματα είσαι ελεύθερος άνθρωπος και για τη μετακίνησή σου και σε καιρό πολέμου, τα δικαστήρια της Νυρεμβέργης και δεν έχει κανείς δικαίωμα να σε κάνει να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις».

Στο ίδιο έγγραφο κάνουν μάλιστα και εκπτώσεις. Όπως γράφουν χαρακτηριστικά ο αστυνομικός θα πληρώσει μόνο 4.160.000 ευρώ εάν το ποσό πληρωθεί εφάπαξ

«Είμαστε οι γνήσιοι Έλληνες»

Πάντως  μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει δηλώνουν τώρα ότι δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξη του Αρτέμη Σώρρα.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με κανέναν Σώρρα, είμαστε οι γνήσιοι Έλληνες».

Μέχρι στιγμής από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν εντοπιστεί 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (4 προφίλ στο Facebook και 2 στο Twitter).

Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/09/2021