Ελλάδα

Κορωνοϊός – Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα

29.09.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Συναγερμό σήμανε σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που πρότειναν να βαφτούν «κόκκινες» η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Χαλκιδική και το Κιλκίς.

Στο κόκκινο βάφεται ο επιδημιολογικός χάρτης στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού.

Σε μίνι lockdown μπαίνουν επίσης το Κιλκίς, η Χαλκιδική και η Λάρισα. Σε επίπεδο συναγερμού παραμένουν Ημαθία, Πέλλα, Πιερία Καστοριά, Δράμα, Ξάνθη και Καβάλα.

Έτσι στις περιοχές αυτές θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα εώς τις 06:00 το πρωί και απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση όλο το 24ωρο, μέτρα που όμως είναι πιθανόν να μην ισχύσουν ακόμη στη Θεσσαλονίκη.

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνουν οι παρελάσεις. Μην ξεχνάτε τι έγινε 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συνολικά 1606 είναι τα ενεργά κρούσματα στη συμπρωτεύουσα, ενώ στα νοσοκομεία της πόλης νοσηλεύονται 171 ασθενείς. Δεκάδες είναι τα κρούσματα και στα παιδιά και ήδη στον δυτικό τομέα της Θεσσαλονίκης έχουν κλείσει σχολικά τμήματα.

Ανησυχία για τα κρούσματα σε παιδιά

Το 33% των κρουσμάτων αφορά πλέον σε παιδιά και εφήβους με την αγωνία των ειδικών αν έκδηλη.

Στην Αττική στα νοσοκομεία Παίδων νοσηλεύονται συνολικά 15 παιδιά, ανάμεσα τους και ένα βρέφος δύο μηνών.

Τί θα γίνει με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Η Θεσσαλονίκη θα μπει σε μίνι λοκντάουν, ωστόσο οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν κανονικά, τηρώντας φυσικά τα μέτρα προστασίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/09/2021