Ελλάδα

Απαγωγή Μάριου Παπαγεωργίου – «Ξεπάγωμα» της υπόθεσης ζητά η μητέρα του

29.09.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Το ξεπάγωμα της ανακριτικής διαδικασία για τους εννέα κατηγορούμενους που φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, το 2012, ζήτησε από τον Άρειο Πάγο η μητέρα του 26χρονου.

Ο «εγκέφαλος» του αποτρόπαιου εγκλήματος είχε καταδικαστεί σε ισόβια τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό ωστόσο η σωρός του Μάριου δεν βρέθηκε ποτέ. Επί 14 μήνες, η ανάκριση για τους εννέα, νέους, κατηγορούμενους στην υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, έχει «παγώσει».

Η μητέρα του άτυχου Μάριου συγκλονίζει: «Ζητώ το δίκιο μου». Η Βαρβάρα Θεοδωράκη, μητέρα του Μάριου, η σωρός του οποίου δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε η ανάκριση και έχει λιμνάσει η υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να βρω το δίκιο μου στον εισαγγελέα». Εννέα χρόνια μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου η μητέρα του ζητάει να προχωρήσουν οι έρευνες για τους εννέα νέους κατηγορούμενους στην υπόθεση», δήλωσε κατά την έξοδό της από το κτίριο της Εισαγγελίας , ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ζητούμενο είναι η απόδοση δικαιοσύνης και ό, τι βρεθεί από τον Μάριο».

Οι εμπλεκόμενοι

Σε βάρος των εννέα νέων κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια σε αρπαγή και ανθρωποκτονία. Μεταξύ αυτών βρίσκονται νέοι κατηγορούμενοι:  Δυο γιοι του εγκέφαλου καθώς και η σύζυγος εγκέφαλου.

Ο δικηγόρος μητέρας Μάριου Παπαγεωργίου, Νίκος Ρουσόπουλος δήλωσε συμπληρωματικά: «Η κυρία Θεοδωράκη βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση διότι περίμενε με την εξέλιξη αυτή όπως όλοι είχαμε πιστέψει ότι θα υπάρχουν εξελίξεις».

Στον ιθύνοντα νου της υπόθεσης, ο οποίος ήταν και οικογενειακός φίλος της κυρίας Θεοδωράκη, επιβλήθηκε, τον Ιούλιο του 2019 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ισόβια κάθειρξη, ενώ τρεις ακόμη εμπλεκόμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/09/2021