Υγεία

Κορωνοϊός – Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης – Ανησυχία για τα κρούσματα & τη διασπορά

28.09.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι και σήμερα, Τρίτη, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.978 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο με πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Βέβαια, σταθερά η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 560 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 435.

Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να πολιορκεί την Αττική, προκαλώντας έντονη ανησυχία τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο.

Αρκετά κρούσματα για ακόμα μια μέρα «δίνει» η Κρήτη, με τις μολύνσεις ωστόσο να πέφτουν μέρα με τη μέρα. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο καταγράφει 44 κρούσματα, το Ρέθυμνο 17 και τα Χανιά 16.

Ακόμα, 183 κρούσματα καταγράφει η Λάρισα, 122 η Ξάνθη, 93 η Ημαθία, 76 η Πιερία και 72 η Πέλλα.

Τέλος, 165 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης

Ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το μεσημέρι της Τρίτης το μεγαλύτερο βήμα, ώστε να βγει νικητής στη μεγάλη του μάχη με τον κορωνοϊό.

Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση, οι γιατροί στον Ευαγγελισμό αποφάσισαν να τον αποσωληνώσουν και πλέον οι στενοί συγγενείς του έχουν λόγους να αισιοδοξούν.

Ο Βασίλης Λεβέντης άρχισε να αναπνέει μόνος και δείχνει να ανταποκρίνεται στη θεραπεία του.

Η κατάσταση της υγείας του

Για τη σύζυγο του 70χρονου πολιτικού, οι ώρες συνεχίζουν να περνούν δύσκολα. Η ίδια ξέρει πως ακόμα ο εφιάλτης του φονικού ιού δεν έχει τελειώσει.

Από το μεσημέρι, η κατάσταση της υγείας του Βασίλη Λεβέντη παραμένει σταθερή και οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες.

«Σήμερα 28/9/2021, ο  Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παρουσίασε ελαφρά βελτίωση και αποσωληνώθηκε. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή επί του παρόντος».

Ο Βασίλης Λεβέντης νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο στην εντατική του Ευαγγελισμού καθώς η αγωγή που έκανε σπίτι δεν απέδωσε και η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Για ακόμα μία μέρα συγγενείς και συνεργάτες του 70χρονου πολιτικού, τόνιζαν πως o Βασίλης Λεβέντης δεν είχε κάνει το εμβόλιο επειδή φοβόταν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Βασίλης Λεβέντης παραμένει στην εντατική του Ευαγγελισμού για παρακολούθηση και πλέον είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί μέσα στις επόμενες μέρες στον θάλαμο Covid του νοσοκομείου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/09/2021