Πολιτική

Πρετεντέρης – Ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση η συμφωνία με Γαλλία

28.09.2021 | 21:13 Eνσωμάτωση

Για τη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Ο κ. Πρετεντέρης αναφέρθηκε στο Άρθρο 2 της σύμβασης που υπέγραψαν οι ηγέτες των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι η ρήτρα συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα εμπλακεί σε πόλεμο στο Μαλί ή στο Σαχέλ. «Μόνο αν επιτεθούν στη Γαλλία θα πάμε να τους σώσουμε» διευκρίνισε.

«Αυτό το άρθρο το έχουμε ξαναβάλει σε μια συμφωνία -πριν από ένα χρόνο- με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απλώς δεν έγινε τόση φασαρία γιατί δεν περιμένουμε να έρθουν εύκολα τα ΗΑΕ σε κάποια δύσκολη στιγμή» συμπλήρωσε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

«Νομίζω ότι αυτό έχει αποτρεπτική σημασία, ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Και ιδίως με τις ΗΠΑ να τα “μαζεύουν” και να φεύγουν από τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, η μεγαλύτερη δύναμη της περιοχής είναι η Γαλλία. Οπότε έχουμε τους δυνατούς μαζί μας και αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά, γιατί το νόημα όλων αυτών δεν είναι να κάνουμε πόλεμο, είναι να μην κάνουμε πόλεμο» κατέληξε ο κ. Πρετεντέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/09/2021