Πολιτική

Συναντήθηκαν Μητσοτάκης και Ελπιδοφόρος – Επαναβεβαίωσαν τους δεσμούς εμπιστοσύνης & συνεργασίας

25.09.2021 | 12:54 Eνσωμάτωση

Με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο συναντήθηκε o Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Πριν από το τετ α τετ οι δυο τους συνομίλησαν και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των εξηγήσεων Ελπιδοφόρου για την παρουσία του στο λεγόμενο σπίτι της Τουρκίας όπου παραβρέθηκε και ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή ξεκαθάρισε ότι το θέμα είναι λήξαν και ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και η υποστήριξη του έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ ο κ. Ελπιδοφόρος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ελπιδοφόρος επαναβεβαίωσαν τους δεσμούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής με την Ελλάδα.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής θα έχει σήμερα και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, στη Νέα Υόρκη.

Για το θέμα της Κύπρου μίλησε στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι Αθήνα και Λευκωσία θα έπρεπε να έχουν τηρήσει πιο σκληρή στάση στο θέμα της Αμμοχώστου.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τους σχεδιασμούς της Τουρκίας για το θέμα της Θράκης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/09/2021