Ελλάδα

Δύο διαφορετικές ιστορίες, ο ίδιος γολγοθάς μετά τις επιθέσεις με βιτριόλι

25.09.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Δύο γυναίκες διαφορετικές που όμως βιώνουν τον ίδιο εφιάλτη. Ο άνθρωπος που μπορεί να αντιληφθεί τι περνάει η Ιωάννα Παλιοσπύρου είναι η Κωνσταντίνα Κούνεβα που το 2008 δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι.

Δύο γυναίκες, δύο διαφορετικές πορείες, δύο διαφορετικές ζωές. Κι όμως κάτι τις ένωσε. Κάτι δραματικό, που άλλαξε τα πάντα…

Όταν η Ιωάννα Παλαιοσπύρου δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στις 20 Μαΐου του 2020, η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήταν ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορούσε να καταλάβει πως νιώθει η Ιωάννα αλλά και τι θα ακολουθήσε. Γι’ αυτό προσπάθησε να την πλησιάσει λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή του MEGA, χαμογέλα και πάλι.

«Όταν έμαθα για την Ιωάννα πόνεσα πάρα πολύ. Χρειάστηκε χρόνος να κάνω επαφή μαζί της γιατί είναι πολύ οδυνηρό να ξέρεις πόσο δύσκολα και ο πόνος.. σαν να νιωσει ότι τελειωσε η ζωη της και δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Πρώτα εκανα επικοινωνία με τους γονείς της και μετα με την Ιωαννα ήταν στην αρχή φοβισμένη. Προσπάθησα να την ανοίξω να μιλάμε τώρα είναι πολύ πιο εύκολη η επικοινωνία» σημείωσε η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Μπορώ να καταλάβω…»

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήρθε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία το 2001 εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας του παιδιού της, το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στο συνεργείο καθαρισμού και μπήκε στο σωματείο καθαριστριών.

Για δύο χρόνια δεχόταν απειλές. Όπως λέει, δεν έδινε σημασία, ωστόσο η ιστορία της Ιωάννα ζωντανεύει τις μνήμες.

Στις 22 Δεκεμβρίου του 2008 επιστρέφοντας από τη δουλειά λίγο μετά τις 12 το βράδυ είδε έναν σκυμμένο άνθρωπο. Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

«Με μία κίνηση μου ρίχνει το βιτριόλι επάνω μου. Εγώ έμεινα άφωνη. Δεν το περίμενα. Γιατί ακόμη η σκέψη μου ήταν ότι έχει κάτι ο άνθρωπος και την επόμενη στιγμή σε λιώνει με βιτριόλι. Άνοιξα το στόμα μου και έτσι μπήκε μέσα στο στόμα και το οξύ και έτσι κάηκα και μέσα. Και έτρεχα πίσω του και τον ρώταγα γιατί μου το έκανες αυτό. Ήθελα να γυρίσει να τον δω αλλά δεν γύρισε καθόλου το κεφάλι πήρε την μηχανή και έφυγε» συμπλήρωσε.

Υστερα από 40 χειρουργεία η Κωνσταντίνα Κούνεβα μπορεί να συμβουλεύσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Είναι η μόνη που ξέρει καλά πόσο δύσκολο είναι να αντικρύζεις το είδωλό σου στον καθρέφτη και να βλέπεις μία άλλη.

«Ούτε εγώ έχω μάτια τον εαυτό μου στον καθρέφτη να τον βλέπω. Θα πάρει χρόνο» πρόσθεσε η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Δυο γυναίκες τόσο διαφορετικές που απέδειξαν πόση δύναμη μπορεί να κρύβει μέσα του ο άνθρωπος να συνεχίζει να αγωνίζεται και να μην εγκαταλείπει την μάχη… ακόμα κι όταν όλα αλλάζουν

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/09/2021