Ελλάδα

«Βράζει» η Βόρεια Ελλάδα – Σε mini lockdown 7 περιοχές

24.09.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η εξάπλωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, με τα κρούσματα να εκτοξεύονται και τους ανεμβολίαστους να κατακλύζουν τα νοσοκομεία. Τα σκήπτρα της "μαύρης πρωτιάς" κρατάει η Δράμα, που μετράει ήδη 400 νεκρούς από την εκδήλωση της πανδημίας, ενώ εξαιρετικά χαμηλή είναι η εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας. Στην προσπάθεια να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, σε mini lockdown τέθηκαν - μετά την Ημαθία, την Πέλλα και την Καβάλα - και οι ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας.

Έντονη ανησυχία  προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Βόρεια Ελλάδα  που φθάνει το 33% σε αρκετές περιοχές. Την ίδια ώρα το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών μεγαλώνει την πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ, με τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν την παρούσα κατάσταση, ως την πανδημία των ανεμβολίαστων.

Πρωταθλήτρια στους ανεμβολίαστους η Δράμα

Η Δράμα, με το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμών, από την έναρξη της πανδημίας μετρά πάνω από 400 θανάτους, μεταξύ αυτών και ενός 60χρονος αρνητής, στον οποίο αν και χορηγήθηκε αντιβίωση, εκείνος δεν την έλαβε, και στη συνέχεια έχασε τη ζωή του.

Σε μία προσπάθεια να ελεγχθεί η επιδημία στην Βόρεια Ελλάδα, μετά την Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα και την Καβάλα, υπό καθεστώς lockdown τέθηκαν και οι ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας.

Χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά εμβολιασμού στις κόκκινες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

  1. 44, 97% στην Κοζάνη
  2. 42, 05% στην Ημαθία
  3. 43, 49% στην Ξάνθη
  4. και 41,29% στη  Δράμα

Στις Μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της  Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο της πόλης, οι ανεμβολίαστοι αγγίζουν το 98%.( ΤΡΥΠΗΜΑ 98% ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Σοκολατάκια για… ανεμβολίαστους

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσας πραγματοποίησαν 48 μη εβμολιασμένοι ενάντια στην πρωτοβουλία της Μητρόπολης να συνεργαστεί με την υγειονομική περιφέρεια και να διεξάγονται κάθε Κυριακή εμβολιασμοί έξω από το ναό.

Μετά τη διαμαρτυρία, η Μητρόπολη προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση, μοιράζοντας σοκολατάκια στους αντιεμβολιαστές για να τους γλυκάνει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/09/2021