Ελλάδα

Κορωνοϊός – Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή στον αρνητή πατέρα στη Θεσσαλονίκη

24.09.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 37χρονο πατέρα, ο οποίος ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς τεστ.

Λόγους υγείας επικαλέστηκε η 75χρονη πλαστικός χειρουργός η οποία κατηγορείται ότι απέσπασε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού και δεν εμφανίστηκε σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί.

Οι άλλες δύο κατηγορούμενες  η  γραμματέας της γιατρού και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας του ΙΚΑ, έδωσαν το παρόν στη δικαστική αίθουσα.

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε σήμερα και ο 37χρονος πατέρας, αρνητής από τη Θέρμη της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της αντιπαράθεσης που είχε με τη διευθύντρια του σχολείου γιατί ζήτησε από το παιδί του το αποτέλεσμα του self-test.

Ευδιάθετος και χωρίς μάσκα. Κάτι που του στοίχισε 300 ευρώ, αφού του επιδόθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο,  έφυγε χωρίς να παραστεί τη δίκη αλλά τιμωρήθηκε με ποινή 15 μηνών.

«Λουκέτο» σε σχολική τάξη στην Κόρινθο

Και τρίτο λουκέτο πριν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες μαθημάτων. Πρόκειται για τη ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού σχολείο Μουλκίου Κορινθίας στον Δήμο Σικυωνίων.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστές και οι 2 τάξεις του 10ου Δημοτικού Σχολείο Νεάπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη όπου μαθήματα γίνονται τηλεκπαίδευση.

Την ανάγκη να δημιουργηθούν νέες κλίνες και στα παιδιατρικά τμήματα τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε με νέα τμήματα νέες κλίνες και αυτές οι κλίνες να αφορούν και τις παιδιατρικές», δήλωσε ο κ. Γώγος.

Στο ξεκίνημα της πανδημίας τα κρούσματα που αφορούσαν παιδιά ήταν το 13%. Τώρα το ποσοστό έχει φτάσει περίπου στο 30%, γεγονός που οφείλεται στην μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ, αλλά και στην αυξημένη ιχνηλάτηση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/09/2021