Υγεία

Κορωνοϊός – Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τμήματα σε σχολεία – Στο εδώλιο ο πατέρας αρνητής που ζητούσε 2,7 εκατ. ευρώ

24.09.2021 | 16:41 Eνσωμάτωση

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου πέρασε το πρωί ο 37χρονος πατέρας που φέρεται να απείλησε και να έσπρωξε τη διευθύντρια του 2ου δημοτικού Θέρμης γιατί ζήτησε από το παιδί του το αποτέλεσμα του self-test.

Με ιδιαίτερα καλή διάθεση, που του χάλασε όταν του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ γιατί δε φορούσε μάσκα, εμφανίστηκε για να δικαστεί αλλά και για να υποβάλει μήνυση 2,7 εκατ. ευρώ κατά της διευθύντριας.

Ξαναχτύπησε ο «τσολιάς» του Πύργου

«Δεν είμαι ψεκασμένος, δεν είμαι αρνητής, είμαι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και θα το κερδίσω το δικαστήριο».

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους ο πατέρας μαθήτριας δημοτικού που κυκλοφορεί με την στολή του τσολιά στους δρόμους του Πύργου και ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος και σήμερα αναγκάστηκε να μη δεχτεί την κόρη του χωρίς μάσκα.

«Έστειλε πάλι το παιδί του χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα πάλι να εφαρμόσουμε τη διαδικασία του πρωτοκόλλου».

Το παιδί έμεινε για ώρες απομονωμένο σε μια άδεια αίθουσα, καθώς χωρίς μάσκα δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

«Το παιδί του αυτή τη στιγμή είναι σαν είναι σε τιμωρία. Στον ειδικό χώρο και να μην μπορεί να πάει με τα’ άλλα τα παιδάκια. Το παιδάκι είναι τρομοκρατημένο και χειραγωγημένο. Γι’ αυτό ζητάμε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών».

«Το παιδάκι στεναχωριέται γιατί του λένε «εσύ είσαι εδώ μέσα το κρούσμα, εσύ θα μας κολλήσεις όλους». Και το βάζουν σε μια άκρη και παθαίνει ψυχολογικό το παιδί μου», λέει ο πατέρας.

Εντύπωση ωστόσο, προκαλεί το γεγονός πως τις δύο προηγούμενες μέρες η μαθήτρια παρουσιάστηκε στο σχολείο της φορώντας κανονικά μάσκα.

«Χτες και προχτές φορούσε κανονικά τη μάσκα και σήμερα απαιτούσε να του χορηγήσουμε ειδική μάσκα FFP2».

Οι αναρτήσεις του πατέρα στα social media ήταν εκείνες που ξεχείλισαν το ποτήρι, με τον διευθυντή του δημοτικού να υποβάλλει μήνυση και να ζητά την ποινική του δίωξη.

«Με καλεί αστυνόμος, πρόκειται για σύλληψη αυτόφωρο. Δεν υπάρχει θέμα να κάνω πίσω. Εδώ πρόκειται για τη ζωή του παιδιού μου».

Ανησυχία για τα κρούσματα στα παιδιά

Την ίδια ώρα, εντείνεται η ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα στα παιδιά.

Στην Κόρινθο, έκλεισε και τρίτο τμήμα σε δημοτικό σχολείο, ενώ τα 49 έφτασαν τα κρούσματα στο 10ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης – Συκεών που μετρά ήδη δύο κλειστά τμήματα.

Με το μοντέλο 50+1 να τίθεται υπό αμφισβήτηση, προβληματισμό προκαλεί καταγγελία καθηγητή στο LIVE NEWS πως μαθητές υποβάλλονται σε εικονικά self-test.

«Κάποιο παιδί είπε ότι εγώ δεν το κάνω αυτό το πράγμα και δεν έχω κάνει και ποτέ self test, άρα αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, τα προηγούμενα self test που είχε φέρει τα αρνητικά αποτελέσματα, ήταν εικονικά. Είναι τελείως αναξιόπιστα και εμείς που είμαστε ειδικές κατηγορίες ή δεν ξέρω και εγώ τι, παρότι έχουμε κάνει εμβόλια, δεν ξέρουμε σε τι χώρο βρισκόμαστε. Έχουμε μέσα 22 – 24 μαθητές».

Αισιόδοξη παραμένει πάντως η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου για τα επίπεδα διασποράς στη σχολική κοινότητα που παραμένουν σε καλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των εφήβων, καθώς περισσότεροι από 160.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου επέλεξαν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 24/09/2021