Κόσμος

Βρετανία – Ξέμειναν από αμόλυβδη και diesel τα πρατήρια BP

24.09.2021 | 18:23 Eνσωμάτωση

Οι Βρετανοί σχηματίζουν ουρές για μερικά λίτρα καυσίμων.

Η ανακοίνωση ότι εταιρείες κλείνουν αρκετά από τα πρατήρια τους έχει προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες που σπεύδουν να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους.

Η έλλειψη οδηγών φορτηγών έχει αναγκάσει τον πετρελαϊκό κολοσσό BP αλλά και άλλες εταιρείες να κλείσουν αρκετά από τα πρατήριά του.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Δεν υπάρχει εκτεταμένη έλλειψη αν δεν βρει κάποιος καύσιμα σε ένα πρατήριο που θέλει θα βρει σε κάποιο άλλο», είπε ο Γκόρντον Μπλάμερ, Εκπρόσωπος Ένωσης Διανομέων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ο όμιλος της BP παραδέχεται το πρόβλημα σε κάποια από τα 1200 συνολικά πρατήριά του ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Exxon Mobil σε αρκετά καταστήματά της.

«Δεν υπάρχει έλλειψη πετρελαίου, υπάρχουν πολλά διυλιστήρια, αλλά έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την έλλειψη οδηγών φορτηγών, που είναι παγκόσμιο πρόβλημα λόγω κορωνοϊού», δήλωσε ο Γκραντ Σαπς, Βρετανός Υπουργός Μεταφορών.

Προβλήματα και στον εφοδιασμό τροφίμων

Η κατάσταση είναι βλοσυρή. Πολύ βλοσυρή και γίνεται ακόμα χειρότερη.

Σουπερ μάρκετ και αγρότες μιλούν εδώ και μήνες για το πρόβλημα το οποίο ήδη αδειάζει πρατήρια από καύσιμα και τα ράφια των καταστημάτων από προϊόντα.

Οι περισσότεροι οδηγοί προέρχονται από άλλες χώρες κατά την διάρκεια της πανδημίας επέστρεψαν στην χώρα τους. Παράλληλα οι σχολές οδηγών στη χώρα παρέμειναν κλειστές για μεγάλο διάστημα και έτσι είναι λίγοι οι εκπαιδευμένοι οδηγοί.

Παράλληλα, η άφιξη νέων οδηγών από την Ευρωπαϊκή Ένωση περιπλέκεται από το Brexit, με τις διαδικασίες μετανάστευσης να είναι πλέον πιο περίπλοκες.

Πολλές είναι και οι περιπτώσεις μεγάλων αλυσίδων φαγητού που έχουν βγάλει από τους καταλόγους τους συγκεκριμένα πιάτα λόγω ελλείψεων πρώτων υλών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 24/09/2021