Κόσμος

Τουρκία – Σάλος με το πανάκριβο ρολόι της Εμινέ Ερντογάν – Παρουσίαζε βιβλίο για την Αφρική

23.09.2021 | 20:34 Eνσωμάτωση

Σάλο, για άλλη μια φορά, προκαλεί στην Τουρκία η ροπή της συζύγου του Ταγίπ Ερντογάν στην χλιδή.

Τρεις μήνες πριν, η πρώτη κυρία της Τουρκίας ως άλλη «Αντουανέτα», προέτρεπε τον τουρκικό λαό που στενάζει από την ακρίβεια και την φτώχεια, να τρώει λιγότερο για να τα βγάλει πέρα.

Τώρα, η Εμινέ Ερντογάν προκαλεί πάλι οργή στην τουρκική αντιπολίτευση. Στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου που φέρει την υπογραφή της, στη Νέα Υόρκη, ο φακός τη συνέλαβε να φορά ένα ρολόι του ελβετικού οίκου Chopard διακοσμημένο με διαμάντια.

Ο Αντιπρόεδρος του «Καλού κόμματος» σκωπτικά σχολίασε στο Twitter πως το κόσμημα της πρώτης κυρίας της Τουρκίας κοστίζει 30.000 ευρώ εάν δεν είναι απομίμηση.

H Εμινέ Ερντογάν, που στο βιβλίο της με τίτλο «Τα Αφρικανικά μου ταξίδια» ασχολείται με τα όσα συνάντησε σε δεκάδες φτωχές χώρες της Αφρικής, αγοράζει αφειδώς μαντίλες και τσάντες Γαλλικών οίκων μόδας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Όλα αυτά παρά τη διπλωματική ρήξη Άγκυρας – Παρισιού και τα όσα ο σύζυγός της Ταγίπ Ερντογάν πουλούσε στο εκλογικό του σώμα.

Το βιβλίο της πρώτης κυρίας της Τουρκίας θα βγει στις προθήκες των βιβλιοπωλείων στη γείτονα στις αρχές Οκτωβρίου και σύμφωνα με το Anadolu η Εμινέ το δώρισε σε συζύγους προέδρων και πρωθυπουργών κατά την παραμονή του ζεύγους στη Νέα Υόρκη για την ετήσια σύνοδο του ΟΗΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/09/2021