Ελλάδα

«Βιομηχανία» μηνύσεων από αρνητές της πανδημίας με ομήρους τα παιδιά

22.09.2021 | 19:59 Eνσωμάτωση

Αρνητές της πανδημίας, αρνητές των επιστημονικών εργαλείων, αρνητές των νόμων, αρνητές της δικής τους ευθύνης.

«Δεν ορίζω εγώ την κατάσταση. Το παιδί μου αποφασίζει είναι ελεύθερο πνεύμα. Εφόσον μου λέει ότι τον ενοχλεί η μάσκα δεν θα του την επιβάλλω» ανέφερε ο Ιωάννης Σαριανίδης, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα βγάλει τη ζώνη ασφαλείας εάν ενοχλεί το παιδί του απάντησε: «Εγώ μεγάλωσα σε μια δεκαετία που οι γονείς μας δεν μας φορούσαν ζώνη».

Ο 37χρονος πατέρας που το πρωί της Τρίτης εισέβαλε στο 2ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, απαιτώντας να μπει στην τάξη το παιδί του χωρίς να επιδείξει αρνητικό self test, επανήλθε, για να αποκαταστήσει τις Αρχές που αμφισβητεί.

«Θα επιβάλω πρόστιμο 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά» υποστήριξε ο κ. Σαριανίδης.

Οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα απίστευτο ποκγρόμ. Σωρεία μηνύσεων εναντίον τους για κακουργήματα, μόνο και μόνο επειδή φροντίζουν να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στον Πύργο, τρεις νηπιαγωγοί και ένας δάσκαλος μηνύθηκαν απο γονείς, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Οι μηνύσεις μοιάζουν μεταξύ τους σαν να έχουν βγει από… φωτοτυπικό.

«Και στις δύο περιπτώσεις οι κατηγορίες είναι αυτές που είπατε. Όσον αφορά, δε, στο περιεχόμενο, γιατί είναι δεκασέλιδες οι μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί είναι πανομοιότυπες. Μήπως είναι και οργανωμένο;» σημείωσε η πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Πύργου, Αντωνία Μπρη.

Φαίνεται πως έχει στηθει βιομηχανία μηνύσεων, αφού οι αρνητές γονείς υποβάλλουν την έτοιμη φόρμα που από κάποιους τους έχει δοθεί, κατηγορώντας τους εκπαιδευτικούς για εσχάτη προδοσία, βασανισμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης!

Όμηροι τα παιδιά τους

Οι αρνητές γονείς κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο. «Το παιδί μου είναι σπίτι. Δεν είπατε εσείς ότι υπεστη σοκ το παιδάκι; Θα πάρει τρεις μέρες ρεπό από τη σημαία» πρόσθεσε ο κ. Σαριανίδης.

Στην Εύβοια τουλάχιστον 16 γονείς δηλώνουν αρνητές των μέτρων κατά της πανδημίας και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά.

Ζητούν και εκταφές

Οι αρνητές δεν κρατούν όμως μόνο τα παιδιά τους ομήρους, αλλά απειλούν γιατρούς και νοσηλευτές. Μάλιστα δεν διστάζουν να ζητήσουν εκταφή θανόντων συγγενών τους, που έφυγαν από τον κορωνοϊό αμφισβητώντας ιατρικές γνωματεύσεις.

Σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις τα δικαστήρια έχουν κάνει δεκτά τα σχετικά αιτήματα για εκταφή και διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τις προσαγωγές εκπαιδευτικών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Αστυνομικά Τμήματα.

Συνελήφθη 75χρονη πλαστικός χειρουργός

Τα περιστατικά με μαϊμού εμβολιασμούς προκειμένου να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό δυστυχώς αυξάνονται. Η νέα υπόθεση αφορά το Κέντρο Υγείας του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και πιο συγκεκριμένα δύο γυναίκες υπαλλήλους αλλά και μια πλαστική χειρουργό, που πήρε το εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η γιατρός είχε φίλη τη νοσηλεύτρια και την ρώτησε αν μπορεί να της δώσει το πιστοποιητικό χωρίς να κάνει το εμβόλιο, όπως και έγινε.

Ωστόσο, η νοσηλεύτρια πέταξε τη δόση του εμβολίου, κάποιος τη βρήκε και αμέσως ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. Τελικά συνελήφθη η νοσηλεύτρια, η γραμματέας και η γιατρός.

Μάλιστα, ο «μαϊμού» εμβολιασμός καταγράφηκε και σε βίντεο από την Ελληνική Αστυνομία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/09/2021