Ελλάδα

Λαμία – Έβαλαν μαθήτριες δημοτικού σε λάθος σχολικό – Ώρες αγωνίες για τις δύο οικογένειες

22.09.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Δύο εξάχρονα κοριτσάκια βρέθηκαν χιλιόμετρα μακριά από το χωριό τους καθώς οι υπεύθυνοι του σχολείου φαίνεται πως δεν πρόσεξαν και τις έβαλαν σε λάθος λεωφορείο.

Ακόμη και το ενδεχόμενο της απαγωγής πέρασε από το μυαλό των οικογενειών, δύο μικρών παιδιών από χωριό της Λαμίας, που δεν επέστρεψαν μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους μετά το σχόλασμα.

Ώρες αγωνίας στη δυτική Φθιώτιδα

Οι μητέρες μάταια περίμεναν τα δύο πρωτάκια να επιστρέψουν. Όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, που εκτελεί δρομολόγια σχολικού άδειασε στο χωριό Τσούκα, εκείνες άρχισαν να ψάχνουν με αγωνία τα παιδιά τους.

Οι γονείς των παιδιών έσπευσαν άμεσα στο σχολείο πιστεύοντας αρχικά πως οι δύο 6χρονες είχαν ξεχαστεί στην αίθουσα. Όταν η έρευνά τους απέβη άκαρπη, μίλησαν με την σχολική τροχονόμο που τους είπε ότι θυμόταν πως τα παιδιά είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο.

«Φοβηθήκαμε μήπως μπήκαν σε κάποιο λάθος λεωφορείο και έχουν κατέβει κάπου τα παιδιά. Μήπως κατέβηκαν σε κάποιο χωριό, αυτό φοβόμασταν, μην χαθούν τα παιδιά, μήπως έχουν κατέβει. Και είναι και έξι χρόνων, δεν καταλαβαίνουν δηλαδή ότι μπαίνουν σε λάθος λεωφορείο και ότι πάνε σε άλλο χωριό. Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε εκείνη την ώρα τι έχει συμβεί, απλά ψάχναμε τα παιδιά. Φοβηθήκαμε, βέβαια, μήπως τα έχει πάρει κάποιος άλλος. Φοβήθηκαν τα παιδιά», λέει η θεία των παιδιών.

Από εκείνη την στιγμή οι γονείς αλλά και οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ άρχισαν έναν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό των παιδιών. Λίγα λεπτά αργότερα το μυστήριο λύθηκε όταν ο οδηγός, που μίλησε αποκλειστικά στο MEGA, επιβεβαίωσε πως τα δύο κοριτσάκια βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο του, που όμως δεν είχε προορισμό το χωριό τους.

«Μου λέει μήπως έχεις κάποια παιδιά για Τσούκα μέσα; Σταμάτησα στην άκρη του δρόμου και ρώτησα και ήταν δύο κοριτσάκια τα οποία ήταν για Τσούκα. Τους είπα πως θα πάμε στον προορισμό σας θα σας πάω εγώ, τα έβαλα στα μπροστινά καθίσματα πίσω από μένα. Είχα επικοινωνία με τον πάππου του ενός παιδιού ενημερώθηκαν όλοι ότι τα παιδιά είναι εντάξει».

Όπως φαίνεται, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιβίβασαν τα παιδιά στο λάθος λεωφορείο με αποτέλεσμα να βρεθούν πολλά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό τους.

Η περιπέτεια έληξε αίσια και χωρίς να υποβληθούν μηνύσεις από τις οικογένειες των παιδιών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/09/2021