Κόσμος

Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο από την παρουσία Ελπιδοφόρου στη «φιέστα» Ερντογάν – Τατάρ

22.09.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στα εγκαίνια του τουρκικού ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Ερσίν Τατάρ.

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του τουρκικού ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Τουρκοκύπριου κατοχικού εκπροσώπου Ερσίν Τατάρ, προκάλεσε έντονες διπλωματικές παρενέργειες.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Ελπιδοφόρο, με κύκλους της κυπριακής δημοκρατίας να μην κρύβουν τη δυσαρέσκεια του προέδρου της Κύπρου για την κοινή εμφάνιση ενός εκπροσώπου του ελληνισμού με τον επικεφαλής του ψευδοκράτους στη Βόρεια Κύπρο.

«Δεν μπορώ να τον συναντήσω όταν μια μέρα πριν ήταν σε φιέστα με τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Μετά από έντονο διπλωματικό παρασκήνιο και κάτω από τις έντονες αντιδράσεις Ελλήνων και Κυπρίων ομογενών αλλά και της αρμενικής κοινότητας στις ΗΠΑ, από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου επέμεναν ότι βρέθηκε στη φιέστα του τουρκικού κέντρου με έγνοια του το Οικουμενικό πατριαρχείο και την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης.

«Ο κ. Ελπιδοφόρος συνομιλεί και θα συνομιλεί με αξιωματούχους της Τουρκίας, όπως και κάθε άλλης χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, της παγκόσμιας και περιφερειακής ειρήνης και του διαθρησκευτικού διαλόγου» ανέφεραν κύκλοι του αρχιεπίσκοπου μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Ο κ. Μητσοτάκη πάντως θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ο οποίος θα τον ξεναγήσει στο λεγόμενο και σημείο «μηδέν» και τον αναστηλωμένο ναό του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/09/2021