Υγεία

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη από την έκρηξη των κρουσμάτων – Αθ. Εξαδάκτυλος στο MEGA

22.09.2021 | 18:20 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, για την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη που προκαλεί ανησυχία. 

«Έχουμε αρκετά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά όχι βαριά επίπτωση στο Σύστημα. Ας ελπίσουμε ότι οι εμβολιασμένοι θα αποτρέψουν μια εξέλιξη όπως η περυσινή. Δυστυχώς στη Β. Ελλάδα τα ποσοστά εμβολιασμού είναι κάτω από το μέσο όρο της χώρας», είπε αρχικά σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της συμπρωτεύουσας.

«Τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτή τη φάση, τα ωράρια και η μουσική εφαρμόζονται αυτόματα όταν φτάσουμε σε ένα όριο. Δεν το έχουμε φτάσει.», τόνισε ερωτηθείς αν θα ανακοινωθούν μέτρα.

«Δεν είμαστε στη φάση που λαμβάνουμε μέτρα, αλλά αυτό είναι κάτι που καθημερινά μπορεί να αλλάξει», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για μια απόφαση που χρειάζεται διευκρινίσεις. Τα οδοντιατρεία λειτουργούν με ασφάλεια από την αρχή της πανδημίας και πρέπει εκείνοι να διευκρινίσουν μερικά πράγματα. Οπωσδήποτε είναι υπερβολή οι εμβολιασμένοι να κάνουν rapid test, όπως κάνουν οι ανεμβολίαστοι. Μη ξεχνάμε ότι τα οδοντιατρεία έχουν ειδικό εξοπλισμό για να προλαμβάνουν τη μόλυνση», ανέφερε σχετικά με το αλαλούμ με τον τρόπο λειτουργίας των οδοντιατρείων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/09/2021