Ελλάδα

Θεσσαλονίκη- Τα πρώτα λουκέτα σε σχολεία λόγων κρουσμάτων

22.09.2021 | 17:52 Eνσωμάτωση

Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρώτη πόλη πανελλαδικά που κλείνουν τμήματα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας αρχικά τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν σε τμήμα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη.  Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 20 παιδιά τα 11 βρέθηκαν θετικά.

«Μέχρι στιγμής η δια ζώσης λειτουργία δεν επιβάρυνε τη δημόσια υγεία, χάρη στην αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων που είναι πολύ αυστηρά, συγκεκριμένα και επικαιροποιημένα », υποστήριξε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα για τη λειτουργία των σχολείων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσει το 50% + 1 μαθητής. Τα παιδιά θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, η οποία δεν είναι  υποχρεωτική για τους μαθητές  που νοσούν.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας το σύνολο των μαθητών που νόσησαν στη χώρα, με βάσει τα τεστ που έγιναν χθες Τρίτη.

«Νομίζω και σας το λέω με απόλυτη ακρίβεια ότι είναι τρεις οι αρνητές που βρίσκονται σε αναστολή αυτή τη στιγμή που μιλάμε, άλλα να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για ένα πληθυσμό εκατόν ογδόντα  χιλιάδων εκπαιδευτικών», τόνισε η υφυπουργός σχολιάζοντας το μικρό αριθμό των αρνητών  εκπαιδευτικών.

«Οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών δεν είναι υποχρεωτικοί. Το έκαναν μόνοι τους, με ευσυνειδησία», συμπλήρωσε η κ. Μακρή για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/09/2021