Ελλάδα

Πλαστά πιστοποιητικά – Το MEGA αποκαλύπτει πως γίνεται η έκδοση και η πληρωμή

22.09.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Την ώρα που αρκετοί έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, οι αρνητές συνεχίζουν να ψάχνουν τρόπους να … γλιτώσουν τον εμβολιασμό.

Αύξηση ζήτησης παρουσιάζουν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού τόσο σε Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο. Η τιμή μάλιστα κατά περίπτωση αγγίζει και τα 250€.

Το MEGA επικοινώνησε με τον μεσολαβητή ενός τέτοιου γκρουπ.

Δημοσιογράφος: Τι χρειάζεται να σας δώσω για να εκδοθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού όσο πιο γρήγορα γίνεται; Γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει για εμάς τους ανεμβολίαστους και δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε.

Μεσολαβητής: Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Χρειαζόμαστε: Πλήρες όνομα, ημερομηνία γέννησης και πόλη κατοικίας.

Η ώρα του… ταμείου

Δημοσιογράφος: Πώς σας πληρώνω;

Μεσολαβητής: Η πληρωμή γίνεται με οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα. Και το πιστοποιητικό περνάει από όλους τους ελέγχους. Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία εγγραφής, έχετε στη διάθεσή σας 24 ώρες για να το επαληθεύσετε μόνοι σας. Στη συνέχεια μας πληρώνετε τη διαφορά χρημάτων έως 250€.

Μάλιστα μας έστειλαν και ως προσχέδιο ένα πιστοποιητικό με σβησμένα ωστόσο κάποια στοιχεία. Οι λογαριασμοί αυτοί μένουν ενεργοί στα social media μόνο για λίγες ημέρες και μετά διαγράφονται.

Από… αγάπη

Από «αγάπη» και «αλληλεγγύη» υποστηρίζει η διοικητικη υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά, ότι «μοίραζε» τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε συγγενείς, γνωστούς και αγνώστους.

«Θέλοντας να βοηθήσω κάποιους του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος, αρχικά προέβην σε αυτές τις απονενοημένες ενέργειες, οι οποίες έγιναν καθαρά από αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης» φέρεται να υποστήριξε η υπάλληλος.

Η βασική κατηγορούμενη στο σκάνδαλο των εικονικών εμβολιασμών ισχυρίζεται ότι δεν απέσπασε χρήματα από την έκδοση των 34 πλαστών πιστοποιητικών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/09/2021