Υγεία

Κορωνοϊός – Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη από την έκρηξη της πανδημίας

22.09.2021 | 16:43 Eνσωμάτωση

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη από την έκρηξη κρουσμάτων και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Στα νοσοκομεία οι ΜΕΘ γεμίζουν από ανεμβολίαστους, ενώ παράλληλα η αναζήτηση των ψεύτικων εμβολιασμών συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα, καμπανάκι χτυπούν οι νοσηλείες παιδιών στα νοσοκομεία της πόλης ενώ ήδη έκλεισε και το πρώτο τμήμα σε σχολείο.

Οι ειδικοί ξέρουν τι φταίει για την επανάκαμψη του κορωνοϊού. Σχολεία και ΔΕΘ είναι στην πρώτη γραμμή.

Απέναντι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που διαμορφώνεται στη Βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας πήγε εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας είναι πως αρνήθηκε να βγάλει τη μάσκα όταν του ζητήθηκε στις δηλώσεις που έκανε

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δε θα επιβληθούν νέα μέτρα, αν και κάποιοι δείκτες έχουν ανησυχήσει το υπουργείο, ενώ απέναντι στους υγειονομικούς που τον δέχτηκαν με αποδοκιμασίες είπε πως η υποχρεωτικότητα τους αφορά και αυτό δε θα αλλάξει.

Η κυβέρνηση βάζει ως πρώτο στόχο την αύξηση των εμβολιασμών που σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας είναι σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.

Τα νέα έχουν ανησυχήσει τους Βορειοελλαδίτες και κυρίως τους επαγγελματίες που φοβούνται πως μπορεί να ξαναζήσουν τις δύσκολες στιγμές του περσινού φθινοπώρου και χειμώνα που είχαν συνδυαστεί με τους εορτασμούς για τον Άγιο Δημήτριο και την 28η Οκτωβρίου.

Οι ειδικοί λένε πως αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, τότε οι μέρες που θα έρθουν θα γονατίσουν τα νοσοκομεία. Μαζί τους συμφωνούν και οι πολίτες.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι σχεδόν 6 στους 10 κατοίκους στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχουν εμβολιαστεί, με τη μεγαλύτερη ανησυχία να είναι για την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/09/2021