Ελλάδα

Καρδίτσα – Τι λέει στην απολογία της η διοικητική υπάλληλος με τα πλαστά πιστοποιητικά – «Οι πράξεις της ήταν ανιδιοτελείς»

22.09.2021 | 17:23 Eνσωμάτωση

Είναι η υπόθεση που συντάραξε την Ελλάδα, που άνοιξε την πόρτα και αποκάλυψε έναν νέο κόσμο, ένα παράλληλο σύμπαν πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ο λόγος για τα πλαστά πιστοποιητικά από το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Τι είπε η κατηγορούμενη στην απολογία της

Το  LIVE NEWS αποκαλύπτει τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου που έκανε τους εικονικούς εμβολιασμούς σε συγγενείς, γνωστούς αλλά ακόμα και   αγνώστους. Της βασικής κατηγορουμένης στο σκάνδαλο των εμβολιασμών.

«Θέλοντας να βοηθήσω κάποιους του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος, αρχικά προέβην σε αυτές τις απονενοημένες ενέργειες, οι οποίες έγιναν καθαρά από αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης. Και τους υπόλοιπους που ανέφερα και δεν γνώριζα, επειδή συμμερίστηκα την αγωνία τους μήπως χάσουν τις δουλειές τους, τους συνέδραμα κατά αυτόν τον τρόπο για να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους, μιας και οι ίδιοι φοβούνταν για προσωπικούς τους λόγους παρενέργειες του εμβολίου».

Όπως ισχυρίζεται, δεν αποκόμισε λεφτά από τους εμβολιασμούς που έγιναν μόνο στα χαρτιά και όπως δείχνει η έρευνα, ήταν χιλιάδες.

«Δεν είχα καμία μα καμία οικονομική απολαβή και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα από τον έλεγχο των τραπεζικών μου λογαριασμών, του συζύγου μου αλλά και συγγενικών μου προσώπων, αν τυχόν εισήλθαν παράνομα εμβάσματα από αγνώστους τυχόν αποστολείς σε οποιοδήποτε ποσό κι αν ανέρχονταν αυτά».

Τότε ποιο ήταν το κίνητρο; Η ίδια θα δώσει μία εξήγηση λέγοντας πως βρέθηκε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από προβλήματα υγείας.

«Η ψυχολογική μου κατάσταση ήταν και είναι ιδιαίτερα φορτισμένη. Είχα υποστεί επέμβαση για αφαίρεση νεφρού, λόγω καρκίνου. Τον Απρίλιο του 2021 απώλεσα τη μητέρα μου, επίσης από καρκίνο. Ένα γεγονός που πραγματικά με προβλημάτισε για την εγκυρότητα και αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν και η πρόσφατη επιδείνωση της υγείας του πατέρα μου, ο οποίος εμβολιάστηκε πλην όμως η υγεία του αντί να βαίνει προς το καλύτερο, χειροτέρευσε και έχει μείνει κατάκοιτος».

Οι ισχυρισμοί της στο απολογητικό της υπόμνημα στην ΕΔΕ που γίνεται σε βάρος της συμβαδίζουν με τις περιγραφές των συγγενών της.

«Θέματα υγείας είχανε, έχουνε. Και η Γ. έχει θέματα υγείας που έχει κάνει αφαίρεση νεφρού και ο άντρας της, ο οποίος το έχει κάνει κανονικά το εμβόλιο, πιο πριν απ’ ό,τι έχω ακούσει και τα αδέρφια της έχουν κάποια θέματα υγείας».

Επικαλούμενη αυτόν τον ιδιότυπο φόβο η κατηγορούμενη του Κέντρου Υγείας Παλαμά, αποκαλύπτει ότι μεταξύ των 34 που πήραν πλαστό πιστοποιητικό, ήταν και τα δυο της παιδιά, ξεγελώντας τον σύζυγό της.

«Ακόμη και τα δύο μου παιδιά, αν και έκαναν κανονικά την πρώτη δόση του εμβολίου, με επιμονή πάντοτε του συζύγου μου ο οποίος εμβολιάστηκε κανονικά, εν συνεχεία, χωρίς να γνωρίζει τίποτα από αυτά που έχω κάνει, παραπλάνησα και τον ίδιο για τα παιδιά μας, μη διενεργώντας την δεύτερη δόση και εμφανίζοντας αυτήν ψευδώς ότι την έκαναν».

Η ΕΔΕ που δεν έχει καταλήξει ακόμη σε πόρισμα, θα ορίσει την πειθαρχική ποινή για την υπάλληλο. Όμως αυτό θα είναι το μικρότερο πρόβλημά της, αφού ήδη το υπουργείο έχει σκληρύνει την στάση του και οι ποινικές κυρώσεις για τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι βαριές.

«Οι πράξεις της ήταν ανιδιοτελείς & αλτρουιστικές»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Αρβανιτάκης, δικηγόρος κατηγορουμένης, σημείωσε πως η διοικητική υπάλληλος είχε αλτρουιστικά κίνητρα.

«Εξ’ αρχής είπε ότι εξυπηρέτησε στενούς συγγενείς της από λόγους αλτρουιστικούς. Τα κίνητρά της ήταν ανιδιοτελή, αλτρουιστικά και εξυπηρέτησε μόνο τους δικούς της ανθρώπους.  Η ίδια αποδέχτηκε ότι εξυπηρέτησε τα 5 της αδέρφια και κανέναν άλλον».

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο συνήγορος της υπαλλήλου, «δεν ήταν κατά των εμβολιασμών και μάλιστα είχε κάνει την πρώτη δόση».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/09/2021