Κόσμος

Γερμανία – Σκότωσε υπάλληλο που του είπε να φορέσει μάσκα – Στα άκρα η κατάσταση με τους αρνητές

22.09.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Η ένταση μεταξύ αρνητών και του υπόλοιπου πληθυσμού παίρνει ακραίες διαστάσεις. Στη Γερμανία νεαρός υπάλληλος βενζινάδικου έπεσε νεκρός όταν τον πυροβόλησε ένας άνδρας που αρνήθηκε να ακολουθήσει τις υποδείξεις και να φορέσει μάσκα.

Λουλούδια και κεριά αφήνει ο κόσμος στην είσοδο του βενζινάδικου στη δυτική Γερμανία, εκεί όπου ένας νεαρός υπάλληλος έπεσε θύμα της μανίας συνωμοσιολόγου, όταν του είπε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα για να αγοράσει μπίρες εφόσον δε φορούσε μάσκα.

Ο πελάτης έφυγε εξαγριωμένος, όμως επέστρεψε λίγο αργότερα φορώντας μάσκα, την κατέβασε και πυροβόλησε τον 20χρονο υπάλληλο. Τη φωτογραφία του 49χρονου δράστη που παραδόθηκε στην αστυνομία την επομένη του φόνου δημοσίευσε η εφημερίδα Μπιλντ σημειώνοντας ότι πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό.

Το έγκλημα στην πόλη Ίνταρ – Ομπερστάιν έχει σοκάρει τη Γερμανία καθώς η κατάσταση με τους αρνητές της πανδημίας και των μέτρων φτάνει στα άκρα.

Όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην της ακροδεξιάς, καταδίκασαν ξεκάθαρα το έγκλημα μίσους, ενώ αστυνομικές πηγές εκφράζουν φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση της βίας.

Αρνητές έδωσαν το παρών και σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος της Μέρκελ υπό βροχή, όπου η καγκελάριος στήριξε τον επίδοξο διάδοχό της Άρμιν Λάσετ.

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες επιχείρησαν να καλύψουν τους ομιλητές, όμως η εκδήλωση συνεχίστηκε χωρίς επεισόδια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/09/2021