Πολιτική

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις – «Μήνυμα φιλίας» στέλνει ο Ιμάμογλου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

21.09.2021 | 13:00 Eνσωμάτωση

Με την τουρκική αρμάδα να επιστρέφει στους ναυστάθμους της έχοντας προκαλέσει με τα αεροσκάφη που την συνόδευαν ετήσιο ρεκόρ ημέρας στις αερομαχίες ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους ευρωπαίους ομολόγους του για την απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο παρενόχλησε σκάφος σημαίας Μάλτας που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας (Ελληνο-Αιγυπτιακή συμφωνία 6ης Αυγούστου 2020) και σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων ανατολικώς της Κρήτης.

«Η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει από κάθε πλαίσιο της λογικής και βεβαίως δεν συνάδει καθόλου με την εικόνα «κανονικότητας» που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία, εικόνα η οποία, βεβαίως, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, κάνοντας το «άσπρο μαύρο» κατηγορεί για ακόμα μια φορά την Ελλάδα σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και επαναλαμβάνει τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα έστειλε μήνυμα φιλίας.

«Είμαστε δύο γειτονικές χώρες με κοινές πολιτιστικές αξίες. Η φιλία μας πρέπει και θα διαρκεί για πάντα.», δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ επεσήμανε την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη..

Σε εξέλιξη είναι στην Αττική η άσκηση Ηρακλής των Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας και Αραβικών χωρών.

Η επίσκεψη Ιμάμογλου στην Αθήνα

Στη 13:00 θα γίνουν δεκτοί στο Μαξίμου οι δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις δύο πόλεις.

Ό Εκρέμ Ιμάμογλου ανταπέδωσε την επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη.

Την ίδια περίοδο που γίνεται η επίσκεψη υπάρχει κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη «γαλάζια πατρίδα».

Η κόντρα αυτή συνεχίζεται και αναμένεται εάν θα γίνει τελικά η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Αμερική, κάτι το οποίο διαψεύδει το Μαξίμου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/09/2021