Ελλάδα

ΕΔΕ για την αρνήτρια – λιμενικό, ανησυχία για το συνωστισμό έξω από τα σχολεία

20.09.2021 | 16:38 Eνσωμάτωση

Ένορκη διοικητική εξέταση έχει διατάξει το Λιμενικό Σώμα για την νεαρή ανθυπασπιστή που μαζί με τον σύζυγο της μήνυσαν τους εκπαιδευτικούς του παιδιού τους γιατί του ζήτησαν να φορέσει μάσκα.

«Μου είπαν ότι εφαρμόζουν την ΚΥΑ. Τους ενημέρωσα ότι παραβιάζουν το Δίκαιο. Και ενημέρωσα ότι θα καλέσω την Αστυνομία όπως και έπραξα» υποστήριξε ο σύζυγός της.

Ιδιαίτερα προβληματισμένη παραμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καθώς, η 38χρονη λιμενικός που φώναζε και απειλούσε τους καθηγητές του παιδιού της, στον εργασιακό της χώρα, περιγράφεται ως χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα τυπική στα καθήκοντα αλλά και στους κανόνες ατομικής προστασίας.

«Αυτό που με τρελαίνει και δεν μπορώ να ανεχτώ είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω από αυτά που έκανα εγώ τι σχέση έχει η δουλειά που κάνει η σύζυγος μου» υποστήριξε ο σύζυγός της.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας σύζυγός της ήταν εκείνος που το πρωί της Δευτέρας μήνυσε διευθύντρια, υποδιευθύντρια και την υπεύθυνη covid του γυμνασίου Καμινίων γιατί δεν επέτρεψαν στον γιο του να μπει χωρίς μάσκα και rapid test. Η μια εκ των εκπαιδευτικών μιλώντας στο LIVE NEWS περιέγραψε τις σκηνές απείρου κάλλους που ακολούθησαν με περιπολικό να τις περιμένει απ’ έξω για να τις μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα.

«Ξέρετε ποιο είναι το πιο τραγικό από όλα αυτά; Το πιο τραγικό είναι να είσαι στην εκπαιδευτική διαδικασία 30 χρόνια και να φτάνεις σε σημείο να βλέπουν οι μαθητές σου να σε παίρνουν λες και είσαι -δεν ξέρω τι- με το περιπολικό. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω από εκείνη την ημέρα» σημείωσε.

«Οι αστυνομικοί, μετέφεραν τους εμπλεκόμενους στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων, όπου αφού υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, κατόπιν διαταγής της προαναφερόμενης εισαγγελικού λειτουργού» ανέφερε η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Την ίδια ώρα, αρνητές – γονείς από τη βόρεια Ελλάδα έστειλαν εξώδικο σε εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας, απειλώντας τους με εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα.

«Όταν οποιοσδήποτε γονιός κάνει καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο ή μήνυση, έρχεται το περιπολικό και σε παίρνει. Και το ένα υπουργείο δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει το άλλο υπουργείο δηλαδή εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από τη μία να διατηρήσουμε αυτό που λέει το υπουργείο και να μην βάζουμε μέσα παιδί χωρίς μάσκα και με το απαραίτητο τεστ και από την άλλη έρχεται το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να μας πει ότι αφού το κάνατε αυτό, πάμε μέσα» υποστήριξε η εκπαιδευτικός του γυμνασίου Καμινίων.

Απίστευτος συνωστισμός έξω από τα σχολεία

Την ώρα που οι εκπαιδευτικοί πασχίζουν να τηρήσουν τους κανόνες εντός σχολείου. Εκτός σχολείου επικρατεί το αδιαχώρητο.

Δεκάδες γονείς συνωστίζονται σε λίγα τετραγωνικά για να παραλάβουν τα παιδιά τους μετά το σχόλασμα. Για αποστάσεις ούτε λόγος και με τις μάσκες πάντως συχνά να κατεβαίνουν…

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τρίτη δόση

Το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση σε υγειονομικούς και άτομα άνω των 60 ετών με τους ειδικούς πάντως να εστιάζουν στους ανεμβολίαστους.

«Το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα κάνει την 3η δόση. Το πρόβλημα είναι ο 60ρης που δεν έχει εμβολιαστεί» σημείωσε ο καθηγητής Παθολογίας Αθανάσιος Σκουτέλης.

Η ενισχυτική δόση που θα γίνεται με MRNA εμβόλια δεν θα είναι υποχρεωτική ωστόσο, ανοιχτό άφησε ο υπουργός Επικρατείας το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες.

«Πάντοτε υπάρχει ανοιχτό το μενού της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συστάσεις για εμβολιασμό των παιδιών καθώς 1 στα 3 νοσούν με κορωνοϊό όταν μια εβδομάδα πριν νοσούσε 1 στα 5 παιδιά.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/09/2021