Κόσμος

Νέα πρόκληση Ερντογάν για δήθεν προγραμματισμένη συνάντηση με Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

20.09.2021 | 17:50 Eνσωμάτωση

Το παιχνίδι των προκλήσεων ξεκινάει και πάλι ο Ερντογάν μετά από μία μικρή ανάπαυλα λόγω καλοκαιριού.

Ο σουλτάνος ρίχνει λάδι στη φωτιά ακόμα και προαναγγέλλοντας συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, την ώρα που η ελληνική πλευρά όχι μόνο δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο αλλά έχει ξεκαθαρίσει πως τα προγράμματα των δυο ηγετών δεν επιτρέπουν την συνάντησή τους.

Τη βεντάλια των προκλήσεων απαρτίζουν η εξέλιξη μεγάλης τουρκικής αποβατικής άσκησης στο Αιγαίο, η ύπαρξη παράνομης NAVTEX στην Κρήτη με την οποία η Τουρκία ισχυρίζεται πως περιοχή δεσμευμένη για έρευνες ανήκει στην υφαλοκρηπίδα της, η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους YUNUS – S  το πρωί της Κυριακής πολύ κοντά στις ακτές του Καστελόριζου και η εξόρμηση τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο που αμφισβητούν την ελληνική ΑΟΖ.

Mε διάβημα απάντησε ο Νίκος Δένδιας για τους ψαράδες.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για την πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των χωρικών μας υδάτων. Επίσης, τόνισε την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά».

Και όμως την ίδια ώρα που η Τουρκία προκαλεί και παραβιάζει τα πάντα, ο Ερντογάν ετοιμάζεται να δώσει στους ομολόγους του στον ΟΗΕ δώρο το βιβλίο του που μιλάει για έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/09/2021