Πολιτική

Καραγκούνης και Θεοχαρόπουλος για εκλογές και εξαγγελίες Τσίπρα σε ΔΕΘ

19.09.2021 | 09:01 Eνσωμάτωση

Τα περί εκλογών αλλά και τις χθεσινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σχολίασαν στο MEGA Σαββατοκύριακο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών.
«Το έχει ξεκαθαρίσει έντονα ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Πολιτικός αντίπαλος δεν υπάρχει. Είναι η μόνη αξιωματική αντιπολίτευση στην Ευρώπη που συρρικνώνονται τα ποσοστά τους» υπογράμμισε.
«Πιστεύουμε στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Στις κυβερνήσεις συνεργασίας υπάρχουν προβλήματα» πρόσθεσε ο «γαλάζιος» βουλευτής, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη της οικονομίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος, υποστήριξε, ότι μετά τις εκλογές -όποτε γίνουν αυτές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης.
«Θα κάνουμε άνοιγμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις μετά τις εκλογές. Γνωρίζουμε ότι είναι ανταγωνιστικές οι σχέσεις πριν τις εκλογές. Αλλά την επόμενη μέρα των εκλογών, θα γνωρίζουν (σ.σ. οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις) ότι είτε πάμε σε δεύτερες εκλογές και δημιουργείται μια δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη είτε δημιουργείται συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων» σημείωσε.
Μάλιστα, όπως είπε, η κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προοδευτικές δυνάμεις από την κοινωνία και «δεν θα είναι όλα στελέχη του κόμματος».
Εξαγγελίες
Όσον αφορά στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Καραγκούνης ήταν επικριτικός.
«Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Ο λογαριασμός των παροχών φτάνει στα 10,4 δις ευρώ. Ο κ. Τσίπρας έχει το δικαίωμα να τάζει λαγούς και πετραχείλια. Το αστείο είναι ότι πολλά από τα μέτρα που προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας ήταν από τα μέτρα της Θεσσαλονίκης του 2014».

Στον αντίποδα, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν είναι 10 δις ευρώ και πως θα υπάρχει αναλυτική κοστολόγηση τις επόμενες μέρες.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί σοβαρά με την ΕΕ για να υπάρχει ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε κρίσιμους παραγωγικούς επενδυτικούς τομείς στην χώρα μας, στην προστασία της εργασίας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 19/09/2021