Υγεία

Κορωνοϊός – Ποιοι & πότε χρειάζονται τρίτη δόση – Εφιαλτικές προβλέψεις για τα κρούσματα

16.09.2021 | 16:37 Eνσωμάτωση

Μια ανάσα πριν το νέο κύμα πανδημίας, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποίει πως έρχονται μέρες με περισσότερα από 4.000 κρούσματα.

«Είναι προάγγελος μιας μεταβολής της εικόνας που την περιμένουμε από 20 του μήνα. Μπορούμε να φτάσουμε τα 4 ίσως και τα 4.500 κρούσματα».

Αναπόφευκτη εκτιμούν οι ειδικοί την αύξηση των κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των σχολείων με τα βασικά όπλα καταπολέμησης να είναι ο εμβολιασμός και τα συνεχή test.

«Θα κάνω και… 19 εμβόλια αν χρειαστεί»

«Μακάρι να εμβολιαστούν όλοι και να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Κάποιοι μου είπαν θα κάνεις 8, και 9 να χρειαστεί να κάνω θα τα κάνω. Και 19 αν είναι να είμαι ζωντανός».

Είναι ένας από τους 4.000 πολίτες που έσπευσαν το τελευταίο 48ωρο να κάνουν την 3η δόση του εμβολίου.

Όσο για τις παρενέργειες;

«Ίδρωσα λίγο αλλά μπορεί να είναι και από τη ζέστη που έχουμε στη Θεσσαλονίκη… Τον λογαριασμό τον πληρώνω εγώ και θεωρώ ότι θα είναι πολύ μικρότερος από ότι αν δεν το έκανα».

Οι δύο πρώτες δόσεις του 63χρονου Δημήτρη έγιναν με Astrazeneca ενώ η αναμνηστική έγινε με το σκεύασμα της Pfizer.

«Δηλαδή τα εμβόλια που κάναμε μικροί και δεν ρωτάγαμε τι έχουν μέσα μας πείραξαν κάπου; Μας έκαναν κακό;»

Την ερχόμενη εβδομάδα δρομολογούνται οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί στους περίπου 20.000 που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σειρά θα πάρουν οι πολίτες άνω των 60 και οι υγειονομικοί.

Θολό όμως παραμένει το τοπίο για την 3η δόση του γενικού πληθυσμού με την επιτροπή να εστιάζει στον εμβολιασμό των ανεμβολίαστων.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα άνω των 60 οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση 6 έως 8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/09/2021