Ελλάδα

Κορωνοϊός – Πατέρας αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς για self test & μάσκα

16.09.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους διανύουν τα σχολεία με τα κρούσματα σε παιδιά να πληθαίνουν καθημερινά. Παρ' όλα αυτά δεν λείπουν και τα περιστατικά με γονείς αρνητές.

Εκπαιδευτικοί στο… «έλεος» των αρνητών της πραγματικότητας.

«Το πιο τραγικό είναι να είσαι στην εκπαιδευτική διαδικασία 30 χρόνια και να φτάνεις σε σημείο να βλέπουν οι μαθητές σου να σε παίρνουν λες και είσαι -δεν ξέρω τι- με το περιπολικό. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω από εκείνη την ημέρα» σημείωσε εκπαιδευτικός μιλώντας στο MEGA.

Σε γυμνάσιο στα Καμίνια γονέας καλεσε την αστυνομία και μήνυσε τη διευθύντρια, τον υποδιευθυντή και την υπεύθυνη Covid του σχολείου επειδή εφάρμοσαν το νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο του παιδιού του στην τάξη χωρίς μάσκα και self test.

Οι τρεις εκπαιδευτικοί μπήκαν στο περιπολικό και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα μετά τη μήνυση του γονέα που αρνούνταν το παιδί του να κάνει self test και να φορέσει μάσκα.

Παρενέβη εισαγγελέας και αφού οι εκπαιδευτικοί υπέβαλαν μήνυση, αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν είναι το μοναδικό τέτοιο περιστατικό που καλούνται να διαχειριστούν οι εκπαιδευτικοί, ενώ προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να εφαρμόσουν πιστά τα μέτρα προστασίας.

«Έχουμε σε κάθε σχολείο τέτοιες κρούσεις. Απειλές, τους λένε «θα δείτε, καλά» και είναι πλήρως ανοχύρωτοι» σημείωσε ο πρόεδρος ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης.

Φόβοι για διασπορά

Σε τέσσερις ημέρες λειτουργίας των σχολείων έχουν ήδη εντοπιστεί 1.939 κρούσματα σε μαθητές με τους επιστημονες να εκτιμούν πως οι μολύνσεις σε ανηλίκους ενδέχεται να φθάσουν τις 50.000.

Την ίδια ώρα, έξω από τα σχολεία, είναι καθημερινές οι εικόνες συνωστισμού με μαθητές που κάνουν τετράωρα μαθήματα αντί για εξάωρα λόγω εκπαιδευτικών κενών.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει κλείσει κανένα τμήμα εξαιτίας κρουσμάτων, καθώς σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουν νοσήσει οι μισοί και ένας μαθητές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/09/2021