Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Έμειναν ανέπαφες μόνο οι γάμπες της Ιωάννας – Σοκαριστικές οι περιγραφές των γιατρών

16.09.2021 | 17:02 Eνσωμάτωση

Με την εμφάνισή της στα δικαστήρια, στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε όσους δοκιμάζονται στη ζωή τους.

Μηνύματα θάρρους, αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας. Μια γυναίκα που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε τα πάντα στη ζωή της, συνεχίζει να είναι ψύχραιμη και σίγουρη ότι οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει όλους αυτούς τους μήνες θα αποδώσουν.

Για την ώρα πάντως, ο δρόμος παραμένει ανηφορικός.

Από το πρόσωπο μέχρι τα γόνατα, είναι γεμάτη εγκαύματα που της προκάλεσε το βιτριόλι.

Μέχρι σήμερα είναι αδύνατον να στρίψει τον λαιμό της. Μπορεί να κοιτάξει μέχρι εκεί που φτάνει η άκρη των ματιών της. Για οτιδήποτε είναι έξω από αυτό το πεδίο, πρέπει να γυρίσει όλο της το σώμα, όπως είδαμε κατ’ επανάληψη στα δικαστήρια. Τίποτα πια δε γίνεται μηχανικά.

Τα χείλη και η μύτη της δεν έμειναν ανέπαφα. Τα εγκαύματα διακρίνονται ακόμα κι όταν κλείνει τα μάτια της. Το ένα της βλέφαρο δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως παρά τις επεμβάσεις που ακολούθησαν.

Τα περισσότερα τραύματα θα χρειαστούν χρόνια για να επουλωθούν. Το αριστερό της αυτί έχει καταστραφεί, όπως έδειξε πρώτη η ίδια στην σκληρή φωτογραφία που δημοσιοποίησε πριν από λίγες μέρες. Στο δικαστήριο το σημείο ήταν καλυμμένο με ένα μαντήλι, όπως μάλλον θα χρειάζεται να κάνει κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι της.

Είναι το πλευρό του προσώπου και του σώματος που δέχτηκε τη μεγαλύτερη ποσότητα από το καυστικό υγρό. Γι’ αυτό και χθες φορούσε τα γάντια στα χέρια και το μπλουζάκι που την κάλυπτε ως τον λαιμό κάτω από τη λευκή της μπλούζα.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν μόσχευμα δέρματος από τους μηρούς για να το μεταμοσχεύσουν στις καμένες περιοχές.

Τα σημεία στο σώμα της που έμειναν ανέπαφα από τον απίστευτο αυτόν Γολγοθά είναι λίγα μόνο, από τα γόνατα και κάτω.

Φυσικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πρόσωπό της. Η Ιωάννα πρέπει να φοράει την ειδική μάσκα και μέσα στο σπίτι της για όσο περισσότερο την αντέχει. Όπως εξηγούν οι γιατροί που την παρακολουθούν, ο στόχος είναι να πιέζονται καθημερινά οι ουλές για να μη φουσκώσουν.

Η Ιωάννα είναι αποφασισμένη να παλέψει. Να βάζει μικρούς στόχους με τους γιατρούς και τον εαυτό της για να μπορέσει να συνεχίσει. Να δώσει τη μάχη με στόχο κάποια στιγμή να πάρει πίσω ένα κομμάτι της ζωής της.

«Θα καταθέσουν και άλλοι αν χρειαστεί»

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Αλεξανδρής, ένας από τους συνηγόρους της Ιωάννας, σημείωσε ότι η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ, αν απαιτηθεί, θα καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες.

«Έχουμε καλέσει μάρτυρες επιστήμονες που θα καταθέσουν και θα καταδείξουν την κατάσταση της υγείας της όσο και ότι από την επίθεση ήταν πιθανή η απώλεια της ζωής της. Αν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπάρχουν ενδείξεις ότι χρειάζεται να προσκληθούν και άλλοι μάρτυρες, θα το πράξουμε».

Σχετικά με την χθεσινή ημέρα, ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε:

«Προσπαθεί να αποφορτιστεί από την ένταση της χθεσινής ημέρας, ήταν πολύ δύσκολη γιατί ήταν η πρώτη της απόπειρα να έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο. Αυτό, σε συνδυασμό με το στρες και την αγωνία που έχει, της έχουν δημιουργήσει συναισθήματα θλίψης, θυμού και απογοήτευση. Ωστόσο, είναι πάρα πολύ αποφασισμένη, μου έλεγε ότι ‘σε όποιο στάδιο της δίκης η δράστις θα με βρει μπροστά της’ είναι συγκλονιστικό αυτό».

Όπως σημειώνει ο συνήγορος της Ιωάννας, η δίκη θα ολοκληρωθεί εντός Νοεμβρίου, καθώς αρχές Δεκεμβρίου τελειώνει το 18μηνο προφυλάκισης της 36χρονης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/09/2021