Ελλάδα

Ακατάλληλο προς χρήση το νερό στη Μύκονο

16.09.2021 | 17:38 Eνσωμάτωση

Το νησί της Μυκόνου είναι ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, σημείο αναφοράς για τις πιο κοσμοπολίτικες διακοπές. Πέρα από τα προβλήματα του κορωνοϊού όμως φέτος είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα.

Μετά τις εικόνες του μαύρου νερού που έτρεχε στους νεροχύτες των σπιτιών… και στους νιπτήρες των μπάνιων μια νέα είδηση έρχεται να ανησυχήσει τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του νησιού.

«Στο κανάλι μας έφτασε μια καταγγελία από κάτοικο της περιοχής, μιας και είχαν γίνει κάποια γεγονότα με το μαύρο νερό που έτρεχαν από τα σπίτια και τις βρύσες, και μετά από μέρες θέλησε να στείλει σε εργαστήρι ένα δείγμα από το νερό του σπιτιού του για να μάθει αν είναι κατάλληλο για την υγεία» σημείωσε ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος.

Σύμφωνα με την ανάλυση του ιδιωτικού εργαστηρίου το νερό περιλαμβάνει βακτήρια και μικρόβια πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Ανησυχούν κάτοικοι και επιχειρηματίες

Σύμφωνα με το πόρισμα του εργαστηρίου το νερό δεν πληροί τις προυποθέσεις που απαιτούνται για να κριθεί κατάλληλο προς κατανάλωση.

Το δείγμα είναι εκτός προδιαγραφών με τους όρους «περί της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».

«Όλοι έχουμε θορυβηθεί όχι μόνο οι επιχειρηματίες, όλοι οι κάτοικοι του νησιού διότι καταλαβαίνετε η υγιεινή μας είναι κάτι πολύ σημαντικό» πρόσθεσε ο κ. Νάζος.

Είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που το νησί αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα. Μερικές μέρες πριν εμφανιστεί το μαύρο νερό κάτοικοι κοντά στη χώρα έιχαν μείνει χωρίς νερό και έψαχναν τρόπους να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Για την υπόθεση αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τον δήμο της Μυκόνου και τις αρμόδιες αρχές του νησιού.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/09/2021